Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Δουζένη και πάλι στο προσκήνιο. Ο Νίκος Πανταζής προτείνει άμεση αγορά τώρα με χρήματα του Δήμου


Μεγάλη συζήτηση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ακίνητο Δουζένη στην Μαρμαριώτισσα . Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα για κακό χειρισμό του θέματος από την διοίκηση του Δήμου ,
Στην συζήτηση που αφορούσε επιστολή διαμαρτυρία της Αντίστασης για τους πολίτες για τον τρόπο που το δημοσίευμα ασκούσε κριτική και για τις εκφράσεις και το ύφος του δεν πήραμε τον λόγο, αν και εγώ προσωπικά έχω υποστεί από το συγκεκριμένο blog άδικη και υπερβολική κριτική ακόμη και για ανύπαρκτα θέματα.
Η θέση μου είναι ότι όταν ασχολείσαι με τα κοινά θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κτυπήματα κάθε φύσης και κυρίως κάτω από την μέση από εκείνους που για τους δικούς τους λόγους ,αντιπολιτευτικούς, υπαρξιακούς κομπλεξικούς, εμπορικούς επιλέγουν αυτή την μέθοδο των δημοσιευμάτων με υπονοούμενα, διαφορετικά ή θα παίζεις και εσύ το ίδιο παιγνίδι απαντώντας με τον ίδιο τρόπο ,ή θα είσαι στα δικαστήρια με αγωγές που θα εκδικασθούν μετά από δέκα χρόνια. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τον πρώτο τρόπο  και αποκλείσαμε τον δεύτερο.
Προσπαθούμε με τις πράξεις μας να δικαιωνόμαστε καθημερινά στα μάτια των πολτών και ελπίζω ότι τα καταφέραμε καλά αφού για σαράντα χρόνια ο κόσμος του Χαλανδρίου μας τιμά με την ψήφο του και είμαστε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου.
 Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για του Δουζένη από την διοίκηση μέσω του Δημάρχου κ.Ρούσου  και του Δικηγόρου κ.Τακόπουλου, κρίνονται από την πλευρά μας ικανοποιητικές.
Η διοίκηση επανέλαβε την βούληση της για απόκτηση του ακινήτου ,που είναι και η βούληση όλου του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου ,αφού το ακίνητο είναι ο μοναδικός ελεύθερος χώρος που υπαρχει στο Κάτω Χαλάνδρι αυτή την στιγμή  και χειρίζεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο την υπόθεση. Ορθώς δεν πρότεινε επιβολή και πάλι απαλλοτρίωσης  που θα μεγάλωνε το τίμημα απόκτησης διατηρώντας και αυτό το δικαίωμα μελλοντικά ,αν κάτι δεν πάει καλά και πολύ σωστά προσπαθεί από το πράσινο ταμείο να διεκδικήσει τα χρήματα της απόκτησης.

Το ερώτημα που βάζω είναι γιατί δεν αγοράζουμε τώρα το ακίνητο με χρήματα του Δήμου στην βάση της συμφωνίας που κάναμε με την Τράπεζα.
Αυτό αν δεν υπάρχουν τεχνικά, ή νομικά εμπόδια θα μας δώσει το ακίνητο από τώρα ,θα μας απαλλάξει από πιθανό κίνδυνο άλλου διεκδικητή αύριο με μεγαλύτερη προσφορά ,κίνδυνος ελάχιστος κατά την γνώμη μου αφού διατηρούμε το όπλο της απαλλοτρίωσης και θα τελειώσει ένα μεγάλο θέμα προς όφελος της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.