Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά αποθεματικών των Δήμων στην τράπεζα της Ελλάδας. Ο Συνδυασμός Λαδόπουλου ψήφισε το ψήφισμα της διοίκησης Ο Νίκος Πανταζής που εκπροσώπησε τον Συνδυασμό είπε τα εξής


Αντιλαμβανόμαστε όλοι τους λόγους που η κυβέρνηση συνέχισε το  εσωτερικό δανεισμό μετά τα νοσοκομεία ,πανεπιστήμια ,ταμεία, τράπεζες  και από την Τ.Α μεταφέροντας τα αποθεματικά στην τράπεζα της Ελλάδας.
Μετά τις συνεχόμενες περικοπές των επιχορηγήσεων που φτάσανε στο 60% την μεταφορά της ευθύνης του κοινωνικού κράτους σε περίοδο κρίσης
Τους ελέγχους σκοπιμότητας, την οργανωμένη δυσφήμηση των δημοτικών αρχόντων για διαφθορά, τον περίφημο Καλλικράτης που μετέτρεψε τους Δήμους σε υπηρεσίες του κράτους και στέρησε από τους πολίτες την επαφή με την δημοτική αρχή δημιουργώντας ς  δήμους τέρατα σε μέγεθος  από τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχουμε τώρα και τον έλεγχο του ταμείου.
Η κυβέρνηση αφού έχασε χρόνο με συνεντεύξεις και αλαζονεία των νέων υπουργών, με νταηλίκια και εξυπνάδες γενικών συνελεύσεων, βρέθηκε μπροστά στην πραγματικότητα που ασφαλώς δεν δημιούργησε η ίδια ,άλλα πρέπει να διαχειρισθεί αφού είναι εξουσία.
Οφείλει συνεπώς να βρει σύντομα τρόπους να κλείσει η συμφωνία  για να μπορέσει να λειτουργήσεις στα πολλά άλλα που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα μας.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος ούτε άλλοι χρηματοδότες, ούτε φυσικά και περίπτωση ένας λαός βολεμένος χρόνια να κάνει θυσίες τώρα.
Η επιστροφή στην δραχμή δεν σημαίνει επιστροφή στην δραχμή που ξέραμε άλλα σε μια δραχμή υποτιμημένη σε λεπτά του Ευρώ  και σε μια κατοχική εποχή με ,κλειστές τράπεζες, δελτία τροφίμων ελλείψεις φαρμάκων και πρώτων υλών. Φυσικά δεν αναφέρομαι στα χρωστούμενα που θα εξακολουθούν να είναι σε Ευρώ και θα φθάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Η θέση μας για την πράξη Νομοθετικού περιεχομένου είναι :
. Να δοθούν τα χρήματα γιατί αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα ποια θα είναι η τύχη των δήμων και των χρημάτων μας σε οποιαδήποτε τράπεζα, να δώσουμε χρόνο και δύναμη στην κυβέρνηση να πετύχει καλύτερη συμφωνία, άλλα ταυτόχρονα να αρχίσει ένας αγώνας αποκατάστασης του κύρους της αυτοδιοίκησης ,με θεσμοθετημένους πόρους που δεν θα εξαρτώνται από υπουργούς με αλλαγή του Καλικράτη ακόμη και στα γεωγραφικά όρια και με άρση όλων των εμποδίων και έλεγχων σκοπιμότητας που δυσκολεύουν τους δήμους να αποφασίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.