Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η πρώτη διαδήλωση στην Ευρώπη που ο κόσμος ζητάει να δουλέψει


Έξω από τη Βουλή χιλιάδες μεταλλωρύχοι από τις Σκουριές

Έξω από τη Βουλή χιλιάδες μεταλλωρύχοι από τις Σκουριές

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου  

Οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούν τις 6.000 - «Τσίπρα, δώσε λύσεις και όχι απολύσεις» φωνάζουν οι διαδηλωτές - Συνάντηση με στελέχη της ΝΔ -Χάος στους δρόμους - Ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας - Υπουργείο Περιβάλλοντος: Κανένας δεν θα χάσει τη δουλειά του

Έξω από τη Βουλή βρίσκονται αυτή την ώρα περισσότεροι από 6.000 μεταλλωρύχοι που έφτασαν το πρωί της Πέμπτης από τις Σκουριές Χαλκιδικής.



Οι συγκεντρωμένοι αφού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτίας έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή και την πλατεία Συντάγματος, όπου θα παραμείνουν ως το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της πορείας σταμάτησαν και παρέδωσαν ψήφισμα  στην Πρεσβεία του Καναδά,  στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον πρωθυπουργό, στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών.



Με το σύνθημα «Τσίπρα, δώσε λύσεις και όχι απολύσεις», παρέδωσαν ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου και ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.  Μεταλλωρύχοι κάθισαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και χτυπούσαν τα κράνη τους στην άσφαλτο.

Έξω από τη Βουλή εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τα στελέχη της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, Νότη Μηταράκη και Ανδρέα Παπαμιμίκο.



Οι εργαζόμενοι των μεταλλείων χρυσού ήρθαν στην Αθήνα με συνολικά 84 λεωφορεία  είτε μόνοι, είτε με τις οικογένειές τους, ζητώντας συνάντηση και παρέμβαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα τους. Για περίπου τέσσερις ώρες παρέμειναν έξω από το υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.