Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Δημαιρεσίες Εκλογή αντιδημάρχων και επιτροπών




Σε λίγες μέρες θα κληθούμε σε δημοτικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει τις αλλαγές στις αντιδημαρχίες και τα μέλη των επιτροπών.

Φυσικά οι επιλογές πλέον με τον Καλλικράτη εξαρτώνται ξεχωριστά απο την διοίκηση στην πλειοψηφία και την αντιπολίτευση μόνο στις θέσεις που ο Νόμος επιτρέπει την συμμετοχή της.

Στις επιλογές της διοίκησης δεν έχουμε λόγο και τις ψηφίζουμε ως αντιπολίτευση πάντα. Οι επιλογές της αντιπολίτευσης απαιτούν την πλειοψηφία των μελών της αντιπολίτευσης δηλ. τουλάχιστον (9) ψήφους από τους (17) της αντιπολίτευσης. Δεν είμαι έτοιμος να αναφερθώ στον τρόπο που η αντιπολίτευση στο σύνολο της θα αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Η εμπειρία μου από την συνάντηση στις πρώτες επιλογές είναι απογοητευτική, όχι για τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν αλλά γιατί χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα αντιπολιτευτικό μέτωπο που το πληρώνουμε σήμερα με την πλήρη απαξίωση της αντιπολίτευσης .Φυσικά μιλώ για μια αντιπολίτευση ουσιαστική με επιχειρήματα με θέσεις και με παρεμβάσεις δυναμικές όπου υπάρχει ταύτιση θέσεων, προς όφελος των πολιτών και της πόλης. Τώρα μας δίνεται μια νέα ευκαιρία όχι να παζαρέψουμε τα πρόσωπα αλλά να βάλουμε τις βάσεις μια ευρύτερης συνεργασίας που θα μπορούσε να οδηγήσεις σε κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές. Ταυτόχρονα μια συμφωνία  ανοίγει τον δρόμο της οργανωμένης αντιπολίτευσης για το υπόλοιπο διάστημα και την διεκδίκηση της συμμετοχής μας σε όλα τα επίπεδα δράσης του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.