Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Έτσι άδειαζαν τα ταμεία του κράτους

Οι σοβαρές παθογένειες του ανωτάτου ελεγκτικού μηχανισμού της χώρας, που είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο της νομιμότητας των δαπανών αλλά και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, προκύπτουν από τον φάκελο του «σκανδάλου» στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) που ανοίγει από σήμερα η zougla.gr. Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός
Από τον γιο του Αρσένη μέχρι και τον πρώην γενικό διευθυντή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Με αφορμή τις πορισματικές αναφορές που συνέταξαν, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου, οι οικονομικοί επιθεωρητές από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκαν διώξεις εναντίον 34 συνολικά προσώπων. Η λίστα των κατηγορουμένων είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η βαρύτητα των ονομάτων που εμπλέκονται και κατηγορούνται σήμερα για κακουργήματα. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι:
- Διονύσιος Αρσένης, γιος του πρώην υπουργού Παιδείας, Γεράσιμου Αρσένη

- Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, πρώην αντιπρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ. και γενικός διευθυντής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

- Πολυτίμη Βαμβύλη-Παπακωνσταντίνου, σύζυγος του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

- Λαμπρινή Βαμβύλη, κουνιάδα του κ. Παπακωνσταντίνου

- Αικατερίνη Κουμλίδου, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Παιδείας (περίοδο 2000-2004) Πέτρου Ευθυμίου

- Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, πρώην πρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ.

- Παναγιώτης Μαΐστρος, πρώην πρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ.

- Γεώργιος Κοκοβός, πρώην διευθυντής Οικονομικού στον Ο.Ε.Ε.Κ. (η σύζυγός του είναι στέλεχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου)

- Θόδωρος Χρονόπουλος

- Ευθύμιος Πατσούρης

- Γεώργιος Χαραλαμπίδης, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Οικονομικού στον Ο.Ε.Ε.Κ.

- Μαρία Λουρίδα, πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικού του Ο.Ε.Ε.Κ.

- Δημήτριος Καραχάλιος.

Εκτός από τους προαναφερθέντες, κατηγορούνται, επίσης, και οι: Ολύμπιος Δαφέρμος, Σπυριδούλα Καπώνη, Νικόλαος Πρίντεζης, Κώστας Μυστριώτης, Δημ. Τσελεπής, Νικολέτα Σακολιά, Κώστας Τσολακίδης, Λουκάς Ζαχείλας, Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Αικατερίνη Ντασκαγιάννη, Όλγα Καφετζοπούλου, Παναγιώτης Αντωνίου, Κώστας Κατσίμπας, Γεώργιος Στρατηγάκης, Χρίστος Γαρδικλής, Αναστάσιος Κωτσιόπουλος, Αφροδίτη Αναγνωστοπούλου, Μαρία Μαρινοπούλου και Άννα Σταμούλου, κ.τ.λ..

Οι εκπαιδευτές- «φαντάσματα»

Λεφτά που δόθηκαν σε «ημετέρους» οι οποίοι βαπτίστηκαν «εκπαιδευτές», διδάσκοντας ακόμη και ιατρικά επαγγέλματα, παρά το γεγονός ότι ήταν απόφοιτοι λυκείου. Αλλά και αρκετούς ακόμη οι οποίοι δίδασκαν σε Ι.Ε.Κ. μέσω «διακτινισμού», καθώς διαπιστώθηκε ότι τις συγκεκριμένες ημερομηνίες ταξίδευαν στο εξωτερικό. Φυσικά, πληρώνονταν κανονικά από τα ταμεία του Οργανισμού.

Οι διαπιστώσεις των πορισμάτων που συνέταξε προκαλούν σοκ.


Είναι ενδεικτικό ότι η κυρία Πολυτίμη Βαμβύλη, σύζυγος του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, είχε υπογράψει συμβάσεις με δημόσια Ι.Ε.Κ. για διδασκαλία 10 διαφορετικών μαθημάτων που απαιτούσαν κατοχή αντίστοιχων τίτλων πανεπιστημιακού επιπέδου. Μοναδικό της προσόν, βέβαια, ήταν το απολυτήριο Λυκείου. Ωστόσο, μεταξύ άλλων δίδασκε από θεωρία Πορσελάνης της ειδικότητας Οδοντοτεχνικής Πορσελάνης μέχρι και Μηχανογραφημένη Λογιστική της ειδικότητας Φοροτεχνικού Γραφείου. Μάλιστα, αποζημιωνόταν για μηνιαία απογευματινή διδασκαλία 164 ωρών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.