Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Απάντηση της Αντιδημάρχου Παιδείας-Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης κας Αφροδίτης Χατζηγεωργίου σε ανάρτηση στην προσωπική ιστοσελίδα του κ. Νίκου Πανταζή

Εμείς περιμέναμε την απάντηση στο δικό μα Blog .
Αν και αυτό δεν έγινε δημοσιεύουμε σήμερα την απάντηση της αντιδημάρχου την οποία προσωπικά συμπαθούμε.Οταν όμως ασχολείσαι με τα κοινά κρίνεσαι απο το αποτέλεσμα των πράξεων σου.
Δυστυχώς για τους τσιγγάνους και τους κατοίκους δεν γίνεται η παραμικρή προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

Χαλάνδρι, 6 Απριλίου 2012

Αγαπητέ κύριε Πανταζή

Στην ανάρτηση της προσωπικής σας ιστοσελίδας, της 3ης Απριλίου, σχετικά με τον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου και στο ερώτημα της επικεφαλίδας «τι κάνει η αντιδήμαρχος που έχει την ευθύνη και η οποία είναι κάτοικος της περιοχής» υποχρεώνομαι να σας απαντήσω κι εγώ διά του τύπου.
Θα ξεκινήσω αναφερόμενη στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαμε μεταξύ μας, προ της ενάρξεως του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο εσείς προσωπικά είχατε προσκαλέσει κατοίκους της περιοχής Πεύκο Πολίτη, χωρίς να έχετε ενημερώσει κανέναν από τη διοίκηση γι αυτήν σας την πρόσκληση. Διότι εάν υπήρχε η σχετική ενημέρωση, προσωπικά θα είχα έρθει προετοιμασμένη και φέροντας τα στοιχεία των όποιων ενεργειών έχουν γίνει και από την παρούσα Δημοτική Αρχή, για το φλέγον ζήτημα του παράνομου καταυλισμού στην περιοχή του Νομισματοκοπείου.

Επειδή λοιπόν ο Δήμος μας δεν έχει επιδείξει καμιάν αμέλεια για το συγκεκριμένο ζήτημα και επειδή μέσα στα πλαίσια των πολύ περιορισμένων αρμοδιοτήτων του έχει κινηθεί ως όφειλε, σας δηλώνω και τώρα όπως σας είχα πει και προφορικά, πως είμαι στη διάθεσή σας για την πλήρη ενημέρωσή σας επί όλων αυτών των ενεργειών μας. Όσον αφορά στην αναφορά σας περί προσανατολισμού της διοίκησης «περί βίαιης απομάκρυνσης των τσιγγάνων», σας ενημερώνω πως αυτή είναι απόφαση της Πολεοδομίας, μετά από τις άοκνες ενέργειες των ιδιοκτητών των καταπατημένων αγροτεμαχίων, η οποία με έγγραφό της ζητεί την άμεση υλοποίησή της από τους αρμόδιους φορείς και ορίζει ως συντονιστή το Δήμο μας.

Το ζήτημα της ύπαρξης του καταυλισμού αυτού, αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα, αν όχι το σοβαρότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και ως γνωστό είναι ζήτημα πολλών ετών. Το οποίο βεβαίως, δεν επιλύθηκε παρά τις καλές προθέσεις και ενέργειες όλων των προηγούμενων διοικήσεων. Εσείς δε προσωπικά, ως έμπειρο αιρετό στέλεχος και σε θέσεις ευθύνης προηγουμένων διοικήσεων, αλλά και ως υποψήφιος δήμαρχος της πόλης μας, γνωρίζετε πως ο Δήμος για την επίλυση του προβλήματος αυτού δεν έχει επιτελικές αρμοδιότητες.

Μην χρεώνετε λοιπόν ολιγωρία και αμέλεια, για προφανείς προσωπικούς σας λόγους, όταν ο ίδιος δεν έχετε ζητήσει ακόμα να ενημερωθείτε υπεύθυνα, τουλάχιστον επί των τελευταίων εξελίξεων.

Στο φλέγον ζήτημα του καταυλισμού, όποιος ζητεί την οριστική επίλυσή του η οποία αφορά αποκλειστικά στην άρση της παράνομης εγκατάστασης των τσιγγάνων σε καταπατημένες ξένες περιουσίες, καθώς και στη δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής σημαντικής μερίδας κατοίκων του Χαλανδρίου περιοίκων του καταυλισμού, συντάσσεται στον κοινό αγώνα και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του την εφικτή λύση του.

Με την ελπίδα πως δεοντολογικά θα δημοσιευθεί η παρούσα απάντηση και στη δική σας ιστοσελίδα, σας εύχομαι Καλό Πάσχα.

με εκτίμηση
Αφροδίτη Χατζηγεωργίου
Αντιδήμαρχος Παιδείας-Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.