Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τι γίνεται με τους τσιγγάνους. Tι κάνει η αντιδήμαρχος που έχει την ευθύνη και η οποία είναι και κάτοικος τη περιοχής;

Για επιλυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί μαζί του. Το ιδανικό θα ήταν αυτός ο κάποιος να έχει την δυνατότητα να το λύσει. Στον Δήμο Χαλανδρίου η σημερινή διοίκηση ανακάλυψε έναν νέο τρόπο διοίκησης , την πλήρη απραξία, δεν κάνει τίποτα περισσότερο από απλή διαχείριση .Η απραξία και η τακτική της μεταφοράς της λύσης στο Μέλλον έχει το πλεονέκτημα να μην δημιουργεί αντιδράσεις αφού δεν υπάρχει δράση ,αλλά και το μεγάλο μειονέκτημα να αυξάνει το μέγεθος του προβλήματος και να δυσκολεύει την λύση του.
Την ίδια τακτική ακολουθεί η διοίκηση και με το πρόβλημα του
Καταυλισμού των τσιγγάνων στο Κάτω Χαλάνδρι.
Καταγγέλλουμε αυτή την αδράνεια ,όπως χρεώνουμε και την χαμένη ευκαιρία με τα Δάνεια που έδιναν οριστική λύση με την οποία είχαν συμφωνήσει οι τσιγγάνοι. Θυμίζουμε ότι ο Δήμος με ευθύνη αποκλειστική δική του και παρά την στήριξη της αντιπολίτευσης, δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να αξιοποιήσει τα δάνεια προς τους τσιγγάνους 2.500.000 Ευρώ και το 1.000.000 Ευρώ για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον Καταυλισμό.
Με 3.500.000 Ευρώ θα είχαμε εξασφαλίσει κατοικίες σε οικόπεδα και ακόμη και μέσα στα όρια του Δήμου σπάζοντας και το γκέτο.
Προτείνουμε την μετακίνηση των τσιγγάνων σε οικόπεδα του δήμου με αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωσης που αφορούν μειονότητες.
Δεν συμφωνούμε με την βίαιη απομάκρυνση με την χρήση ΜΑΤ που προσανατολίζεται η Διοίκηση γιατί είναι απάνθρωπη μέθοδος γιατί θα επιτείνει το πρόβλημα αντί να το λύσει με κίνδυνο να έχουμε και ανθρώπινες απώλειες. Στον Καταυλισμό ζουν περισσότεροι από διακόσιοι τσιγγάνοι μικρά παιδιά γυναίκες και δικαιούνται ανθρώπινη συμπεριφορά. Όσοι πιστεύανε ότι με την λειτουργία της στάσης του Μετρό στο Νομισματοκοπείο θα λυνόταν και το πρόβλημα του Καταυλισμού των τσιγγάνων όχι μόνο διαψεύσθηκαν αλλά και πολλοί με το υποχρεωτικό τους πέρασμα από την Ίριδος άρχισαν να αντιλαμβάνονται τώρα το μέγεθος του προβλήματος .Ο Νίκος Πανταζής είχε προειδοποιήσει μάλιστα πίεσε να δοθούν δάνεια σε όλες τις οικογένειες των τσιγγάνων που διαμένουν στον καταυλισμό με όρο την μετακίνηση τους , όπως πρότεινε την αγορά οικοπέδων από τον Δήμο εκτός Αττικής με τα χρήματα αυτά και μεταστέγαση των τσιγγάνων εκεί. Δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει και θα οξύνεται και για τους τσιγγάνους αλλά και για τους κατοίκους, πολύ περισσότερο με τη ένταξη της περιοχής στο σχέδιο που ο χώρος του καταυλισμού είναι ιδιοκτησίες πολιτών.
Στο δημοτικό Συμβούλιο βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων που έχουν καταλειφθεί από τσιγγάνους στο Νομισματοκοπείο έπειτα από πρόσκληση του Δημοτικού Συνδυασμού Χαλάνδρι –Αναγέννηση του Νίκου Πανταζή.
Μάταια περιμένανε να ακούσουν κάποια ενέργεια από την σε βαθύ ύπνο Διοίκηση του Δήμου. Στείλαμε επιστολές λάβαμε επιστολές ζητήσαμε την παρέμβαση της αστυνομίας, παραπέμψαμε το πρόβλημα στην περιφέρεια ψέλλισε η αντιδήμαρχος.
Αγαπητοί της Διοίκησης το πρόβλημα δεν λύνεται από το γραφείο ,η με επιστολές, πολύ περισσότερο δεν λύνεται με τα ΜΑΤ. Χάσατε μια μεγάλη ευκαιρία με την προηγούμενη δική σας πάλι Διοίκηση όταν δεν πήρατε τα Δάνεια και σπαταλήσατε τα χρήματα της παρέμβασης στον Καταυλισμό πάρα την πίεση που ασκήσαμε σαν αντιπολίτευση

Ακόμη και τώρα υπάρχει λύση αν κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά.
Η λύση μάλιστα χρηματοδοτείται από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα είναι η μεταστέγαση των τσιγγάνων σε οικόπεδα του Δήμου, ή του κράτους.
Αλλά σε αυτή την κατεύθυνση δεν κινείσθε.


Νίκος Πανταζής
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.