Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Δύο κόμματα δεν φτάνουν - χρειαζόμαστε πολιτική νομιμοποίηση

«Μια τεχνητή πλειοψηφία θα πάρει ποιες αποφάσεις και για πόσο καιρό;»

Το ζήτημα της πολιτικής νομιμοποίησης μίας ενδεχόμενης δικομματικής ή και τρικομματικής κυβέρνησης που θα μπορούσε να προκύψει από τις εκλογές, θέτει από την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠαΣοκ, κ. Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας παράλληλα ότι οι αποφάσεις των πολιτών θα πρέπει να ληφθούν και να εκφραστούν σε αυτές τις εκλογές και όχι να μετατεθούν για το μέλλον.

Ο κ. Βενιζέλος,  εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο την άποψη πως οι πολίτες δεν επιθυμούν μονοκομματική λύση – αντιθέτως την απορρίπτουν – και συμπλήρωσε ότι σε αυτές τις εκλογές τίθεται ευθέως ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί.

«Ο λαός δεν θέλει μονοκομματική λύση. Την απορρίπτει τη μονοκομματική λύση. Όμως το θέμα δεν είναι να σχηματίζεται μια κυβέρνηση οριακή στη Βουλή. Το θέμα είναι τι νομιμοποίηση έχει, τι εντολή δίνει ο ελληνικός λαός. Ό,τι μας πει ο ελληνικός λαός θα κάνουμε, ό,τι πει ο ελληνικός λαός θα γίνει. Πρέπει οι έλληνες πολίτες όμως να δώσουν μία καθαρή απάντηση, να αποφασίσουν, έτσι ή αλλιώς», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και συμπλήρωσε:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.