Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Που πάμε; Κτυπάμε καμπανάκι στην νέα διοίκηση του Δήμου


Η νέα δημοτική αρχή πήρε από την αντιπολίτευση τον χρόνο ανοχής που οφείλαμε να τις δώσουμε.
Έχει μπροστά της  άλλα τέσσερα χρόνια να αποδείξει ότι αυτά που πρέσβευε ως αντιπολίτευση θ α γίνουν πράξη από την ίδια σαν διοίκηση.
Η αλήθεια είναι ότι ανέλαβε μέσα σε μια αβεβαιότητα για την τύχη της χώρας και μια πρωτοφανή οικονομική στενότητα που τείνει να γίνει ασφυκτική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν αυτό συνδυασθεί με του χίλιους τρόπους παρακώλησης που βάζει  ο Καλλικράτης με τους ελέγχους σκοπιμότητας και την χρονοβόρα διαδικασία των προμηθειών τότε η διοίκηση κινδυνεύει να  αποτύχει.
Αυτό μικρόψυχα ίσως κάποια κομμάτια της αντιπολίτευσης να το επιθυμούν, όχι όμως εμείς.
Εμείς διεκδικήσαμε τον Δήμο και θα το ξανακάνουμε με ένα πρόγραμμα καλύτερο και με τις αποδεδειγμένες ικανότητες μας εγγυημένο.
Θέλουμε όμως  η διοίκηση αυτή να πετύχει για την πόλη να δώσει λύσεις σε μερικά από τα χρόνια προβλήματα μας και είμαστε διατεθειμένοι να την βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς μετά τον εμπρησμό του θεάτρου η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να χάσει χρόνο και για κάτι που δεν προβλεπόταν.
Όμως η καθαριότητα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Αντιδημάρχου Χριστουλάκη παραμένει το κύριο πρόβλημα της πόλης.
Οι Αθλητικοί χώροι δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας και το ίδιο συμβαίνει και στις παιδικές χαρές. Δύο Παιδικοί σταθμοί στο Πάτημα 1 και Πάτημα2  θα είναι έτοιμοι σε λίγο διάστημα και δεν θα μπορεί ο Δήμος να τους λειτουργήσεις .¨Ήδη η περίοδος των εγγραφών νηπίων στους σταθμούς που λειτουργούν έφτασε και δεν έχει έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η εγκύκλιος που θα καθορίζει τους όρους εγγραφής.
Η κατάργηση των Νομικών προσώπων θα  δυσκολεύσει ακόμη περισσότερο την λειτουργία των παιδικών Σταθμών του Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Καμία κίνηση για την ανέγερση Δημαρχείου
Βάλτωσαν πάλι Πεύκο Πολίτη και Αναθεώρηση Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.