Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Σύγκλιση παρατάξεων διοίκησης

Κριτική ματιά στη ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος
θέμα 1. σύγκλιση
Ψηφίσθηκε τελικά ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Χαλανδρίου στην τρίτη συνεδρίαση.
Ο δήμαρχος όχι μόνο δεν διαθέτει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο αλλά το χειρότερο οι αντιπολιτευόμενοι της παράταξης του που ανεξαρτητοποιήθηκαν πίσω από την σκληρή αντιμνημονιακή θέση κρύβουν την προσωπική αντιπαράθεση με τον δήμαρχο.
Ασκώντας αυτοκριτική και κριτική διοίκησης και αντιπολίτευσης σημειώνω τα παρακάτω.
Η σύγκλιση των παρατάξεων για το τεχνικό πρόγραμμα έπρεπε να επιδιωχθεί και δεν επιδιώχθηκε από την διοίκηση ενωρίτερα με συναντήσεις με τις παρατάξεις και του φορείς.
Εδώ πράγματι ευθύνεται η διοίκηση και θυμίζω ότι το θέμα της αλαζονείας της διοίκησης και του αποκλεισμού της αντιπολίτευσης από όλα τα όργανα και τις επιτροπές που ο νόμος δεν υποχρέωνε την συμμετοχή ,εγώ το έβαλα πολλές φορές και η αντιπολίτευση στο σύνολο της δεν αντέδρασε δυναμικά σε αυτό τον αποκλεισμό. Μετά την καταψήφιση η διοίκηση άλλαξε στάση κάλεσε τις παρατάξεις και συμπεριέλαβε πολλές από τις προτάσεις στο τελικό σχέδιο και έτσι διευκολύνθηκε η ψήφιση από εκείνους που είχαν αντιδράσει πολιτικά.
Αλλά εδώ μπαίνει το θέμα της σύγκλισης και διαφορετικά. Την σύγκλιση που ζητάμε από την διοίκηση δεν την έχουμε κατακτήσει και μεταξύ μας η αντιπολίτευση ,ακόμη και μεταξύ των παρατάξεων που ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο που σημαίνει ότι δεν είναι εύκολος στόχος χρειάζεται προσπάθεια και καλλιέργεια διαφορετικής κουλτούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.