Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Μνημονιακός προϋπολογισμός



Bασικό επιχείρημα των ανεξαρτητοποιημένων συμβούλων προερχομένων από την διοίκηση που καταψήφισαν ήταν ο χαρακτηρισμός του προϋπολογισμού ως Μνημονιακό

Δεν έχω διαφορετική άποψη ,αλλά βρισκόμαστε ήδη στο τέταρτο μνημόνιο εδώ και πέντε χρόνια από το Περίφημο Καστελόριζο και έχουμε ψηφίσει και οι ίδιοι ψήφισαν όσο διάστημα ήταν με την διοίκηση δύο προϋπολογισμούς Μνημονιακούς.
Γνώριζαν όλοι όταν υπέβαλλαν υποψηφιότητα ότι θα εκλεγούν με τον μνημονιακό Νόμο Καλλικράτη και θα διοικήσουν με τον ίδιο νόμο.
Ο ίδιος αυτός νόμος τους δίνει το δικαίωμα των συνεδριάσεων και της ψήφισης ψηφισμάτων επί παντός επιστητού και της καταψήφισης του τρίτου προυπολογισμού που είναι πολύ καλύτερος απο τους δύο προηγούμενους που ψήφισαν.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι προϋπολογισμοί των Δήμων έχουν τυποποιηθεί,ελέγχονται και κατά την κατάρτιση τους και πρέπει να ακολουθούν ενιαίους κανόνες που με λεπτομέρεια αναγράφονται στη Υπουργική απόφαση .
Όταν ασκείς εξουσία είσαι υποχρεωμένος να κινηθείς με βάση τη νομοθεσία που υφίσταται και μέσα σ’ενα δεδομένο πλαίσιο που το αποδέχτηκες με την συμμετοχή σου στην εκλογική διαδικασία.
Δεν νομοθετείς,δεν ανεβαίνεις στο βουνό,δεν παίρνεις τα όπλα,παλεύεις για να αλλάξεις τα πράγματα,αλλά ταυτόχρονα οφείλεις να σεβαστείς αυτούς που σε εξέλεξαν. Οφείλεις να λύσεις τα προβλήματα τους και να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής τους. Δεν σε εξέλεξαν για να βγάζει ψηφίσματα,να κλείνεις τον Δήμο,να μην εξασφαλίζεις ζωτικούς για την πόλη χώρους,να μένεις χωρίς υπαλλήλους επειδή δεν σου επιτρέπουν τις προσλήψεις μονίμων,γιατί έτσι θα μείνουν οι παιδικοί σταθμοί χωρίς προσωπικό ,τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς,η καθαριότητα χωρίς εργάτες και ο ίδιος ανεπαρκής και επιβλαβής για την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.