Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Πεζόδρομοι με τραπεζοκαθίσματα η Πεζόδρομοι Νεκροταφείο



Συνεχίζοντας την κριτική στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης που την οδήγησαν στην καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος ,δεν αποφεύγω να σταθώ στην άρνηση των πεζοδρόμων με την αιτιολογία ότι μέρος τους θα διατεθεί για τραπεζοκαθίσματα των μαγαζιών.
Θυμάμαι κάποτε ότι θριαμβολογούσαμε αν καταφέρναμε να ετοιμάσουμε ένα πεζόδρομο. Οι πεζόδρομοι Παπανδρέου ,η Χαϊμαντά,η Πλάτωνος θεωρώ οτι μαζί με την κατασκεή της πλατεία είναι τα πιο σημαντικά έργα που έγιναν στην πόλη και αν κλεισει επιτέλους η Βασ. Γεωργίου από την Μαρτίου μέχρι την Παπανδρέου θα έχουμε και μια πλατεία για τους πολίτες.
Γιατί ξαφνικά κάποιοι ξεσπάθωσαν εναντίον των πεζοδρόμων
Βέβαια η αφορμή ήταν η πεζοδρόμηση της Σωκράτους στην οποία αναφέρθηκαν κυρίως γιατί εκεί υπάρχει ιδιόκτητο κατάστημα δημοτικού συμβούλου και αφού δεν είχαν το θάρρος να αναφερθούν προσωπικά,χτυπήσανε το σαμάρι ,κάνοντας λόγο για δημιουργία πεζοδρόμων προς όφελος των μαγαζιών.
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή. Οι πεζοδρομήσεις γίνονται με μελέτη που ειδικά για το κέντρο της πόλης είναι σχεδιασμένοι από την εποχή δημαρχίας Παττακού. Δεν σταματά μια μελέτη γιατί στον δρόμο που προβλέπει αναμόρφωση κατοικεί κάποιος δημοτικός σύμβουλος,ούτε είμαστε αρνητικοί στους πεζόδρομους γιατί θα μπουν τραπεζοκαθίσματα στα μαγαζιά.
Μας αρέσει η εικόνα Νεκροταφείου που παρουσιάζει η πλατεία μας μετά το κλείσιμο των μαγαζιών. Γνωρίζει κάποιος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου πλατεία ή πεζόδρομο που να μην έχει καθίσματα και μαγαζίά. Γνωρίζει κάποιος πλατεία χωριού χωρίς καφενεία και καθίσματα.
Προσωπικά θέλω την πόλη μου ζωντανή ,την πλατεία γεμάτη ανθρώπους που θα βολτάρουν αλλά θα μπορούν να καθίσουν ,να συζητήσουν ,να ξεκουραστούν. Όλα τα υπόλοιπα είναι μικροπολιτική,μιζέρια,άρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.