Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Καταυλισμός Τσιγγάνων.Αν μετακινείται μια οικογένεια τσιγγάνων κάθε χρόνο,σε 50 χρόνια δεν θα υπαρχει ο Καταυλισμός,ούτε εμείς φυσικά

Καταυλισμός τσιγγάνων

Διάβασα την ανάρτηση του δημάρχου για την μεταστέγαση δύο οικογενειών τσιγγάνων και το γκρέμισμα των κατασκευών μέσα στις οποίες ζούσαν. Θετική εξέλιξη και η καλύτερη λύση ασφαλώς για να λυθεί το πρόβλημα που αναγκάζει 300 τσιγγάνους να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες συμπολίτες μα να υποφέρουν από την μεταφορά αυτής της αθλιότητας στην γειτονιά και άλλους να μην μπορούν να μπουν στην ιδιοκτησία τους αφού ο Καταυλισμός καταλαμβάνει τις ιδιοκτησίες τους. Το πρόβλημα θα οξυνθεί αν τελικά καταφέρει η διοίκηση του Δήμου να εντάξει στο σχέδιο πόλης το Πεύκο Πολίτη. Χρησιμοποιώ υποθετικά το αν για την ένταξη γιατί προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρει αφού η ένταξη εξαρτάται από την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού που παραμένει σε αδράνεια.
Φυσικά η μεταστέγαση σε κατοικίες δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο και θα απαιτήσει ένα μεγάλο ποσό. Θυμίζω ότι πριν κάποια χρόνια δεν καταφέραμε να πείσουμε την διοίκηση να αξιοποιήσει ένα τεράστιο ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια για συνολική λύση.

Δυστυχώς και πάλι για την αντιπολίτευση μαθαίνουμε για τις ενέργειες του δημάρχου από το Facebook ,αφού αυτή η μεγάλη επιτυχία της διοίκησης δεν συζητήθηκε στο συμβούλιο. Δεν πειράζει όταν γίνονται θετικές ενέργειες εμείς τις επικροτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.