Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Επανασύσταση Νομικών Προσώπων ζήτησε ο Νίκος Πανταζής



Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ζήτησα την επανασύσταση των Νομικών Προσώπων του Αθλητισμού,Κοινωνικών δομών και Πολιτισμού και με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι και ο Δήμαρχος είναι ανοικτός σε μια συζήτηση που θα μπορούσε γρήγορα να μας επιτρέψει να διορθώσουμε ένα μεγάλο λάθος που κάναμε όσοι επιδιώξαμε και ψηφίσαμε την κατάργηση τους στην προσπάθεια να ασφαλίσουμε την παρουσία των υπαλλήλων στην δομή του Δήμου. Η αλήθεια είναι ότι για έναν υποθετικό κίνδυνο κάναμε ανυπολόγιστη ζημιά σε τομείς βασικούς που αφορούν την καθημερινότητα και την προσφορά υπηρεσιών στους Δημότες.
Η κατάργηση των Νομικών προσώπων και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων σε αντίστοιχες διευθύνσεις ,οδήγησε:
1. Σε μεγάλες καθυστερήσεις αφού η ευελιξία των διοικητικών συμβουλίων αντικαταστάθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο που και αργεί να συνεδριάσει και δεν δίνει την σημασία που πρέπει σε ειδικά θεματα ,λόγω και της πληθώρας των θεμάτων της ημερησίας διάταξης αλλά και του συνολικού αριθμού των συμβούλων.
2.Αφησε την τύχη εξειδικευμένων και ειδικών θεμάτων στα χέρια και την διάθεση υπαλλήλων που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο και τις περισσότερες φορές λειτουργούν λανθασμένα υπαλληλικά και τυπικά.
3. Δεν αξιοποιούνται ειδικοί Χαλανδραίοι που υπηρετούν τους χώρους εθελοντικά και επαγγελματικά,ανήκουν σε όλες τις παρατάξεις,αφού ο Νόμος υποχρεώνει την διοίκηση να συμπεριλάβει στα συμβούλια και την αντιπολίτευση και έτσι μετριάζεται η αλαζονεία της πλειοψηφίας της διοίκησης που στα δημοτικά συμβούλια είναι μεγάλη και ζημιογόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.