Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Εργα και ημέρες των συνδικαλιστάδων.

Αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ενημερώθηκα από συναδέλφους ότι κατά την  χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την διάρκεια αντιπαραθέσεων της πρόεδρου του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Ελένης Κούκα, με τον δημοτικό σύμβουλο Άγγελο Νταβία, του είπε δημόσια  ότι «από τα εντάλματα που υπέγραψε η αδελφή σου λείπουν τρακόσια χιλιάρικα από το ταμείο του δήμου Χαλανδρίου».
Η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, του σωματείου στο οποίο είμαι 25  χρόνια μέλος και που ο σκοπός του είναι η προστασία και η συμπαράσταση των εργαζομένων , για μια υπόθεση που όσο αφορά το πρόσωπό μου έχει κριθεί οριστικά από την ελληνική δικαιοσύνη Ελεγκτικό Συνέδριο & απαλλαγή μου με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ,με στοχοποίησε δημόσια ως υπεύθυνη.
Η κα Κούκα είναι εντελώς ανάξια να με εκπροσωπεί πλέον.
 Απέδειξε – για άλλη μια φορά – ότι η συναδελφική της συνείδηση έχει περιεχόμενο μόνο τις προσωπικές της επιδιώξεις, ο συνδικαλισμός για εκείνη είναι η υπεράσπιση του συνδικαλιστή και όχι όλων των εργαζόμενων.
 Ως εκ τούτου, αφού ολοκληρώσω την ενημέρωση όλων των συναδέλφων – υπηρεσιακών και αιρετών και βέβαια της Ομοσπονδίας μας και της παράταξης στης οποίας το ψηφοδέλτιο, συμμετείχα στις πρόσφατες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια,  για την απαράδεκτη από κάθε πλευρά, απόλυτα συκοφαντική και ακραία προσβλητική για το υπηρεσιακό μου ήθος ( διατελώ εδώ και δύο χρόνια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης), την καριέρα μου αλλά και την προσωπική μου τιμή ,  επίθεση στο πρόσωπο μου και μάλιστα σε συνεδρίαση του ΔΣ, θα ζητήσω – όσο η συγκεκριμένη – που πλέον δεν αποκαλώ συνάδελφο - είναι πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του δήμου, με πόνο ψυχής να διαγραφώ από τον σύλλογο, και να σταματήσει να παρακρατείται η μηνιαία συνδρομή προς το σωματείο από την μισθοδοσία μου αφού δεν την θεωρώ ότι αποτελεί όνειδος να με εκπροσωπεί.
 Ελπίζοντας ότι σύντομα – με την δημοκρατική βούληση της  πλειοψηφίας των συναδέλφων  – ο σύλλογός μας θα εκπροσωπείται από ένα συνάδελφο που θα κατανοεί την έννοια της λέξης, που δεν θα επιτίθεται με ψεύδη και συκοφαντίες στους συναδέλφους του για να τους πλήξει αντί να τους προστατεύει και θα είναι ανάλογο της θεσμικής σοβαρότητας και του ήθους της μεγάλη πλειοψηφίας των εργαζομένων.
Ενός συλλόγου και θα σέβεται τις θεσμικές διαδικασίες και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και τελικά το ίδιο το Σύνταγμα του Ελληνικού κράτους και τους νόμους του  όχι κατά περίπτωση αλλά καθολικά.
Την παραδίδω στην κρίση των συναδέλφων μας και κυρίως στην κρίση των υπολοίπων μελών του ΔΣ, με την ψήφο των οποίων παραμένει πρόεδρος του ΔΣ.
                                                       


                                                                                Προϊσταμένη Διεύθυνσης
                                                                                 Οικονομικής Διαχείρισης


                                                                                               Ειρήνη Νταβία



Αγαπητοί συνάδελφοι,
Έλαβα γνώση της καταγγελίας της συναδέλφου Φλωρένας  Νταβία και θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/1/2018, πήρα το λόγο ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και εξέφρασα τις απόψεις του σωματείου σε σοβαρό θέμα συναδέλφου.
Όλες μου οι παρεμβάσεις –τοποθετήσεις, στο Δημοτικό Συμβούλιο,  ως Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, έγιναν  αποκλειστικά και μόνο για την  υπεράσπιση του συναδέλφου, έγινε  στα μικρόφωνα και καταγράφηκε  στα πρακτικά. Στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν πρόσβαση οι πάντες. Ας αναζητηθούν προς διαπίστωση των όσων λέω.
Η πορεία μου μέχρι σήμερα και η στάση μου στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι γνωστή και μη αμφισβητήσιμη, είτε υπήρξα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου είτε όχι. Θα υπενθυμίσω στη συνάδελφο ότι και στη δική της περίπτωση, όταν ζήτησε οικονομική βοήθεια από το σύλλογο για το ζήτημά της, ως γραμματέας τότε του Συλλόγου συναίνεσα.    Οι κινήσεις και ενέργειες  διαστρέβλωσης, παραπληροφόρησης κλπ έρχονται να προστεθούν στις προσπάθειες φίμωσης , χειραγώγησης και απαξίωσης των συνδικαλιστικών οργάνων. Άλλωστε, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση όσοι ήταν παρόντες έγιναν μάρτυρες μιας αναίτιας  επίθεσης στο πρόσωπό μου από το Δημοτικό Σύμβουλο κο  Άγγελο Νταβία και προφανώς όσοι ενημέρωσαν τη συνάδελφο την ενημέρωσαν μονομερώς και εσφαλμένα.  
Επί του παρόντος δε θεωρώ σκόπιμο να  απαντήσω περαιτέρω στις κατηγορίες που διατυπώνονται με εμπάθεια, διότι δε θέλω να συμβάλλω στον αποπροσανατολισμό από τα σοβαρά προβλήματα που  απασχολούν όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Τέλος να τονίσω ότι το σωματείο δε φιμώνεται,  δε χειραγωγείτε και σε ότι με αφορά θα συνεχίσω να προασπίζω τα συμφέροντα των εργαζομένων, (γι ΄αυτό άλλωστε έχω εκλεγεί) και δεν προτίθεμαι να βαδίσω σε μονοπάτια εργοδοτικού συνδικαλισμού χάριν προσωπικής ωφέλειας.

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.