Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Πολύ κακό για το τίποτα. Δώσε θάρρος στο χωριάτη .....


Μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ δημάρχου,αντιδημάρχου,μελών της επιτροπής ,Συμβούλων της αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας της Ένωσης γονέων
για την επιθετική ανακοίνωση της τελευταίας ‘ότι μόνο αυτή αγωνίζεται για τα σχολεία και όλοι οι άλλοι αδιαφορούν.
Μετά την ανακοίνωση του δημάρχου ,την ανοικτή επιστολή του αντιδημάρχου Παιδείας,τις διαφοροποιήσεις μελών του Δ.Σ της Ένωσης από την πλειοψηφία η ένωση γονέων κατάφερε να ασχολούνται όλοι μαζί της και ταυτόχρονα της έδωσαν το δικαίωμα να αντιπαρατίθεται σε εκείνους που χωρίς την ανοχή τους δεν μπορεί να επιβιώσει.
Τα συλλογικά όργανα προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες και στα σχολεία κυρίως οι σύλλογοι γονέων είναι ο βασικότερος πυλώνας καλής λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Οφείλουμε συνεπώς να τους βοηθούμε και να ακούμε προσεκτικά τις παρατηρήσεις τους. Τελευταία η ένωση γονέων κατάφερε ,με πολύ μικρότερη συμβολή από τους συλλόγους γονέων που εκπροσωπεί να καρπώνεται το μεγαλύτερο μέρος των επιτυχιών των μονάδων που εκπροσωπεί.
Αυτή η προβολή ,η δυνατότητα να παρουσιάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και η δυναμική κάποιων αξιόλογων μελών της την παρουσιάζει ως την μοναδική δύναμη προστασίας των σχολείων. Η αλήθεια είναι ότι η μόνη δυνατότητα παρέμβασης που έχει η ¨Ενωση Γονέων είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θυμάμαι να μας έχει παρουσιάσει ποτέ μια δική της επιτυχή παρέμβαση προς όφελος των σχολείων μας στη περιφέρεια ή στο Υπουργείο Παιδείας.
Πιστεύω ότι χάθηκε η ισορροπία μεταξύ φορέων και Δημοτικού Συμβουλίου. Οι φορείς έρχονται με περίσσια αλαζονεία και ξεφεύγοντας από αυτό που είναι θέλουν να διοικήσουν τον δήμο,ή χειρότερα πιστεύουν ότι διοικούν τον Δήμο.
Κλασικό παράδειγμα ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου που δεν διστάζει σε δημόσια συνεδρίαση να επιτίθεται εναντίον δημάρχου ,συμβούλων αδιακρίτως κατά τρόπο ανεπίτρεπτο,προσβλητικό,στο όνομα της καλής σχέσης που οφείλουμε να έχουμε με τους εργαζόμενους. Ο σεβασμός και η εκτίμηση δε είναι μονόπλευρη την στιγμή μάλιστα που το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο ως εργοδότης δεν συμπεριφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.