Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ποιες οι εξαιρέσεις για το τέλος στα ακίνητα, πώς θα πληρώνεται το «χαράτσι»

Εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την οποία παρέχονται οδηγίες και διευκρινίσεις για την εφαρμογή του Ν. 4021/2011, περί έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.
Σύμφωνα με την απόφαση η διακοπή ηλεκτροδότησης αναστέλλεται, εάν συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας στο πρόσωπο του χρήστη του ακινήτου για το οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους (όπως π.χ. όταν ο χρήστης υποστηρίζεται μηχανικά) και όταν ο κύριος του ακινήτου για το οποίο επιβλήθηκε το τέλος είναι και χρήστης του ζει υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων.

Στην κατηγορία του χαμηλού συντελεστή τέλους, μισό ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, εντάσσονται όσοι παρουσιάζουν κάθε είδους αναπηρία από 80% και πάνω. Προβλέπεται η δημιουργία τριμελών επιτροπών (κοινωνικός λειτουργός και αστυνομικός) που θα ελέγχουν αν συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις, εφοριακός.

Αιτήσεις για διορθώσεις σε ό,τι αφορά τα τετραγωνικά και την τιμή ζώνης θα μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες στους δήμους έως τις 20 Ιανουαρίου. Εφόσον προκύπτει διαφορά, το ποσό θα αφαιρείται από το τέλος του 2012. Επίσης αυξάνεται από 40 σε 80 ημέρες ο προθεσμία για την έκδοση της εντολής διακοπής του ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.