Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μπορεί το Πασόκ να επιβιώσει;

Ti κάνουμε;


Το Πασόκ δεν ηττήθηκε σε εκλογές αλλά κατέρρευσε και παρέδωσε τη εξουσία που του έδωσε ο Λαός πριν δύο χρόνια με μεγάλη πλειοψηφία.
Κατέρρευσε γιατί ξέφυγε από τις Αρχές του ακύρωσε την Ταυτότητα του σταμάτησε να εκπροσωπεί τους αδύνατους τους μικρομεσαίους τους παραγωγούς εφαρμόζοντας στην πράξη σκληρό νεοφιλελεύθερο δήθεν Μεταρρυθμιστικό σχέδιο εντελώς αντίθετο από το ψηφισμένο στο Συνέδριο από την κομματική βάση και στις εκλογές από την κοινωνική βάση.

Πως μπορεί να είναι μεταρρυθμιστικό ένα πρόγραμμα που ανεβάζει την ανεργία στο 19% την Ύφεση στο -6% και αντί να μειώσει μεγαλώνει το Δημόσιο χρέος;




Το Πασόκ είναι σε σύγκρουση με την κοινωνία αλλά και με την κοινωνική του βάση

Ποιος εκπροσωπεί σήμερα τους εξεγερμένους και θυμωμένους.

Μπορεί το Πασόκ να ανακάμψει και να επιβιώσει
ή έκλεισε ο κύκλος του και κάτι νέο πρέπει να έλθει;

Για να επιζήσει θα χρειασθεί μια νέα αρχή με ένα ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο
Να φορτώσει την Μετάλλαξη του στον Παπανδρέου που από το 2004 με τον Μάνο Ανδριανόπουλο προσπάθησε να δημιουργήσει το δικό του Πασόκ με έντονα στοιχεία νεοφιλελευθερισμού, διαλύοντας παράλληλα την Οργανωτική δομή.
Αυτή η πορεία ,η καταπάτηση Αρχών-Κοινωνικών αξιών δεν συνάντησε αντίσταση από κανέναν και φυσικά πολύ περισσότερο από αυτούς που προσπαθούν σήμερα ενώ είναι Υπουργοί να διαχωρίσουν την θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.