Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Μαχαίρι στην ανεξέλεγκτη δυνατότητα του Ελεγκτικού συνεδρίου να στραγγαλίζει τους Δήμους

Στα 5.000 ευρώ το όριο προληπτικού ελέγχου .
Στις πέντε χιλιάδες ευρώ θα διαμορφωθεί όπως όλα δείχνουν το όριο ελέγχου των δαπανών των δήμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχε η ΚΕΔΕ με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών. Φαίνεται πως οι υπουργοί κατανόησαν τα τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι δήμοι από τους παρέδρους ακόμη και για αστεία ποσά.

Η ΚΕΔΕ μάλιστα σε συνεδρίαση που έγινε μετά την συνάντηση αποφάσισε να προτείνει και την απαλλαγή των σχολικών επιτροπών από τον προληπτικό έλεγχο. Κάτι που αρκετοί θεωρούν σήμερα μη νόμιμο αφού οι σχολικές επιτροπές δεν κόβουν εντάλματα.Οι δήμαρχοι πάντως εκφράστηκαν με μεγάλη αγανάκτηση για την κατάσταση γραφειοκρατίας που επικρατεί.

Ο Υπουργός Οικονομικών όπως φάνηκε κατανόησε τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν, όμως ενημέρωσε την ΚΕΔΕ ότι δεν θα υπάρξει τελικά το πολυπόθητο και πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο σκούπα. Κάλεσε λοιπόν τους δημάρχους να εντοπίσουν τα άμεσα και επείγοντα θέματα προς ρύθμιση και να τα εντάξουν σε προσεχές νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.