Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Παίρνουμε την πόλη στα χέρια μας

Η ώρα της Αντιπολίτευσης στο Χαλάνδρι
είναι αδιανόητο να παραμένουν παροπλισμένες υγιείς δυνάμεις της πόλης εξαιτίας μιας συγκυρίας που οδήγησε στην πιο αλαζονική Δημοτική διοίκηση των τελευταίων ετών

‘Όποιος παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα τα Δημοτικά συμβούλια διαπιστώνει μια σχετική ζωντάνια μόνο στην προ ημερησίας διάταξης συζήτησης και εκεί κυρίως με προσωπικές αντιπαραθέσεις παρά με ζητήματα πολιτικής αφού η διοίκηση αποφεύγει να συζητήσει για οποιοδήποτε σοβαρό θέμα απασχολεί την πόλη.
Έχουμε συνεπώς μια  αλαζονική διοίκηση που απολαμβάνει τον ανέλπιστο παράδεισο της εξουσίας και μια άνευρη και κομματιασμένη αντιπολίτευση που παρακολουθεί .
Τα χρόνια περνούν γρήγορα και ακόμη και αυτή η πενταετία που λόγω συγκυρίας απολαμβάνουν τα στελέχη της Αντίστασης σύντομα θα μπει στην τροχιά λήξης.
Η παρούσα διοίκηση δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία ,όχι μόνο γιατί δεν έχει την δυνατότητα να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό  και στα περισσότερα προβλήματα θα αρκεσθεί σε διαχείριση, αλλά γιατί είναι εγκλωβισμένη σε ανούσιες ιδεοληψίες που δεν αφορούν την πόλη και ροκανίζουν τον χρόνο της αλλά  και γιατί η αντιπολίτευση με πολύ απλές ενωτικές κινήσεις μπορεί να γίνει διοίκηση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών αφού συγκεντρώνει το 80 % των ψηφοφόρων της πόλης.
Αρκεί να σταματήσει από όλους και εμού συμπεριλαμβανομένου η επίκληση της ενότητας με τον κάθε επικαλούμενο να την βλέπει με εκείνον επικεφαλής.
Δεν μπορούν να γίνουν όλοι δήμαρχοι για όλους  όμως υπάρχει ρόλος και δυνατότητα να συμβάλλουν σ 'ενα πρόγραμμα στόχων με χρονικό όριο υλοποίησης .
Ο Νίκος Πανταζής δήλωσε: Οι πρώτες κινήσεις έχουν ήδη γίνει  και σύντομα προσωπικά θα αναλάβω πρωτοβουλία μια συνάντησης των επικεφαλής των Δημοτικών Συνδυασμών της πόλης για μια πρώτη προσέγγιση.

Αν διαπιστωθεί όπως βάσιμα ελπίζω δυνατότητα σύμπλευσης με βάση ένα πλαίσιο προγράμματος που θα συμφωνηθεί, τότε θα είναι ευκολότερο να προχωρήσουμε  σε μια κοινή αντιπολιτευτική δράση τώρα στα θέματα που συμφωνούμε και να βάλλουμε τις βάσεις για τον μεγάλο συνασπισμό που θα βάλει τέλος στην στασιμότητα ,στις ιδεοληψίες, την αλαζονεία και τον αυταρχισμό των διοικούντων που φέρονται σαν νεόπλουτοι  και να οδηγήσει το Χαλάνδρι τα επόμενα χρόνια και πάλι μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.