Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Απόσπασμα Τοποθέτησης του Νίκου Πανταζή στον Προϋπολογισμό


Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα γίνεται μέσα σε μια περίοδο κρίσης όχι μόνο οικονομικής αλλά και κοινωνικής ,σε μια περίοδο σφικτού εναγκαλισμού της Τοπικής αυτοδιοίκησης από το Κράτος που περικόπτει τις επιχορηγήσεις από θεσμοθετημένους πόρους ,που μεταβιβάζει αρμοδιότητες χωρίς αντίστοιχη μεταφορά χρημάτων που οι πολίτες ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και ανεργίας. Εικόνες της κοινωνικής κατάρρευσης βλέπουμε στα συσσίτια για απόρους στην αύξηση της εγκληματικότητας στους επαίτες στους αυτόχειρες για οικονομικούς λόγους στους συνανθρώπους μας που κοιμούνται στον δρόμο, στις αντιδράσεις των πολιτών στην Κερατέα στις καταλήψεις Δημοσίων κτιρίων στα κινήματα δεν πληρώνω.

Ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι διαδικασία που δείχνουν την θέση της διοίκησης για το τρέχον έτος αλλά στην ουσία αποκαλύπτουν την φιλοσοφία της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ,για την πόλη που θέλει, τους τρόπους χρηματοδότησης τις προτεραιότητες, την ξεσκεπάζουν και ταυτόχρονα από τις δικές μας τοποθετήσεις πέρα από τις αντιπολιτευτικές κορώνες φαίνεται πιο είναι το δικό μας όραμα για την πόλη χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να επηρεάσουμε την πολιτική της Διοίκησης.Το ιδανικό θα ήταν να είχαμε χρόνο και την δυνατότητα να αλλάξουμε κάποια σημεία αν πείθαμε την διοίκηση να τα αποδεχθεί.Το δυστύχημα είναι ότι δεν προηγήθηκε μια γενικότερη συζήτηση σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου για την πόλης μας και στην συνέχεια να ακολουθήσει ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα..
Θα μπορούσε συνεπώς να πει κάποιος τι νόημα έχει μια συζήτηση για έναν σχεδιασμό που αφορά την πόλη όταν και η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης ακόμη είναι ανύπαρκτη ή ανεπαρκής όταν δεν συζητήθηκαν οι προτάσεις των υπηρεσιών που είναι απαραίτητες αλλά δεν μπορούν να αντικαθιστούν την πολιτική των εκλεγμένων, χωρίς την συμμετοχή της αντιπολίτευσης ,χωρίς την συμμετοχή των πολιτών ,με μικρή εξαίρεση την Επιτροπή διαβούλευσης που και αυτή δεν είχε την Δυνατότητα για αλλαγές.

Ότι και να πούμε σήμερα τίποτα δεν αλλάζει. Αφήνουμε και πάλι την πόλη στην τύχη της και στην συνέχεια βλέπουμε. Δεν μπορώ να δω τι θα αφήσετε στην πόλη μετά από ένα χρόνο, ποιες αλλαγές στην ποιότητα ζωής των Χαλανδραίων θα πραγματοποιηθούν.

Κωδικοί που συμπληρώνονται με ελαφρές τροποποιήσεις και φυσικό επόμενο στην συνέχεια σε κάθε δημοτικό συμβούλιο να έχουμε αναμόρφωση.

Καμιά κουβέντα για το Δημαρχείο όταν πληρώνουμε 519.000Ευρώ για ενοίκια και έχουμε δύο ιδιόκτητα οικόπεδα στο Κέντρο, στο ένα μάλιστα στην Μαρτίου έχουμε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τις μελέτες πληρωμένα εδώ και 12 χρόνια.

Καμιά κουβέντα για Parking όταν υπάρχει ένα θαυμάσιο εμπορικό κέντρο και οι έμποροι χρειάζονται βοήθεια ,αλλά είναι είναι ευκολότερο να πας στην Αθήνα παρά στην Πλατεία Αγίου Νικολάου.

Καμιά κουβέντα για την καθαριότητα και τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων του Δήμου που παρκάρουν στους δρόμους με τους εργαζόμενους σε παραπήγματα με τα σκουπίδια σωρούς.

Καμιά κουβέντα για την συμπαράσταση του Δήμου στους αδύνατους τώρα που το κοινωνικό κράτος γκρεμίζεται τώρα που η οικογένεια έχει ανάγκη τον παιδικό σταθμό την κατασκήνωση, τώρα που συνταξιούχοι χρειάζονται ένα καφεδάκι και ένα στέκι, που οι άποροι περιμένουν με αγωνία μια σακούλα με τρόφιμα.
Επειδή όμως ο προϋπολογισμός έχει και αριθμούς πριν μπω στα επιμέρους κονδύλια θα κάνω μια μοναδική αναφορά για να αντιληφθούν οι πολίτες με αριθμούς τι συμβαίνει και πως οι διοικούντες διαχειρίζονται τα χρήματα των πολιτών.Μόνο για Αθλητισμό και πολιτισμό ο προϋπολογισμός προβλέπει
Υπηρεσία Αθλητισμού και Πολιτισμού 1.940.000 Ευρώ
                                        Φιλαρμονική      990.000
                                         Γυμναστήριο 1.250.000
                                         Αετοπούλειο    500.000
                                                               4.680.000Ευρώ περίπου

Ασφαλώς την πραγματικότητα την γνωρίζετε
διαλυμένα τα αθλητικά σωματεία ανύπαρκτη πολιτιστική δραστηριότητα χωρίς πολιτιστικό κέντρο ούτε καν ένα αμφιθέατρο, όμως ο Χαλανδραίος πολίτης πληρώνει και ξαναπληρώνει με τα δημοτικά τέλη και ξανά στερείται το πράσινο δεν μπορεί να περπατήσει στο πεζοδρόμιο ανέχεται τους σωρούς των σκουπιδιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.