Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Διαμαρτυρία στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τα πρακτικά της Επιτροπής Διαβούλευσης

ΧΑΛΑΝΔΡΙ 31/3/11


Κύριε Πρόεδρε – Δήμαρχε της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης , στα πλαίσια της Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Καλλικράτης», με καλέσατε την 23η Μαρτίου 2011 ως εκπρόσωπο του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου, για να λάβω μέρος στην Επιτροπή Διαβούλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν.3852/2010, με θέμα : «Γνωμοδότηση επί του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το έτος 2011».

H παρουσία 29 μελών της επιτροπής από τα πενήντα που περιλαμβάνει, έδειξε σε όλους μας την διάθεση στήριξης του συγκεκριμένου θεσμού. Πράγματι το κλίμα της συνεδρίασης ήταν θετικό και από την πλειοψηφία των μελών υπήρξε διάθεση για να προχωρήσουμε μπροστά, έξω από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της φαυλότητας. Διαπιστώσαμε όλοι μας -φαντάζομαι και εσείς- ότι τελικά η συγκεκριμένη Επιτροπή αποτελεί ένα ώριμο αίτημα της κοινωνίας και δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί στην τύχη της, αρκεί να μην υπάρχουν προχειρότητες και σκοπιμότητες, διότι μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα της.

Κατά τις τοποθετήσεις της επιτροπής σε σχέση με τον προϋπολογισμό ακούστηκαν παρά πολλές σοβαρές θέσεις και προβληματισμοί. Προσωπικά σας επισήμανα το υπερβολικά μεγάλο κόστος των μελετών που στην πλειοψηφία τους είναι άτοπες, λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα και ο δήμος μας. Σας πρότεινα επίσης να ανατρέξετε σε παλαιότερες μελέτες που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος και στην κατάληξη αυτών, ώστε να μην επαναλαμβάνονται μελέτες που δεν είναι πραγματοποιήσιμες, για να μην επιβαρύνεται ο Δήμος με έξοδα που μπορούν να αποφευχθούν.

Εξέφρασα τον έντονο προβληματισμό μου για το υπερβολικό κόστος λειτουργίας της φιλαρμονικής του Δήμου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να βλάψω κανένα εργαζόμενο, διότι ήμουν και θα είμαι αρωγός σε κάθε εργαζόμενο και στηρίζω κάθε εκδήλωση πολιτισμού.

Έθεσα λοιπόν θέμα για να μειωθεί μόνο το λειτουργικό κόστος της και παράλληλα να ενισχυθεί η προσφορά των υπηρεσιών της στην τοπική κοινωνία μας, προτείνοντας να γίνονται μαθήματα εκ μέρους των εργαζομένων της φιλαρμονικής σε μαθητές σε όλο το Χαλάνδρι, για να υπάρχει μια μορφή ανταπόδοσης στον δημότη. Δυστυχώς η θέση μου αυτή παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως πρόταση μομφής απέναντι στην φιλαρμονική και μάλιστα ο υπεύθυνος της φιλαρμονικής προσπάθησε να εκμεταλλευθεί ψηφοθηρικά την τοποθέτηση μου λέγοντας ότι κάποιος από την Επιτροπή Διαβούλευσης ζήτησε την κατάργηση της φιλαρμονικής, κάτι που είναι ανακριβές και απολύτως αναληθές. Πιστεύω ότι με την εσκεμμένη παρερμηνεία της τοποθέτησής μου διαπράχθηκε ατόπημα.

Εκτός των άλλων σας επισήμανα τον έντονο προβληματισμό μου για την απουσία, στον προγραμματισμό των τεχνικών σας έργων, της δημιουργίας αστικού πάρκου στην περιοχή του γηπέδου του Απόλλωνα, κάτι που αποτελεί όραμα όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, υπενθυμίζοντάς σας ότι το είχατε και εσείς στο προεκλογικό σας πρόγραμμα.

Δυστυχώς κύριε Δήμαρχε αγνοήσατε όλες τις τοποθετήσεις τις δικές μου και των περισσοτέρων μελών της επιτροπής, παρουσιάζοντας αυθαίρετα ένα πρακτικό το οποίο δεν ανταποκρίνονταν στην πολύωρη διαβούλευση της επιτροπής. Η επιστολή που σας ανακοινώνω δεν είναι δείγμα μεμψιμοιρίας αλλά προβληματισμού, διότι διακρίνω ψήγματα πολιτικού αμοραλισμού που εκτιμώ ότι δεν σας αντιπροσωπεύουν. Πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνετε ορθή επανακοινοποίηση του σχετικού εγγράφου σας με μεγαλύτερη σύνεση, χωρίς αυθαίρετα συμπεράσματα που υποβαθμίζουν την εικόνα της επιτροπής και προσβάλουν την νοημοσύνη όλων μας.

Με τιμή
Δημήτρης Κουρουβακάλης

Εκπρόσωπος του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.