Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Φιλαρμονική και Ν.Πανταζή Αλήθειες και Ψέματα

Φιλαρμονική και Ν.Πανταζή


Πολλά ακουστήκαν και πολλοί σπεύσανε να κατηγορήσουν και να αλλοιώσουν και την σημασία της τοποθέτησης του Νίκου Πανταζή στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προυπολογισμό. Οι άσπονδοι φίλοι μιλήσανε για κατάργηση της φιλαρμονικής για απολύσεις εργαζομένων .

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος διατηρούσε μέχρι πρόσφατα τρία Νομικά Πρόσωπα για τον Πολιτισμό Το Αετοπούλειο με προϋπολογισμό 1.302.000 Ευρώ την Φιλαρμονική με προϋπολογισμό με 1.282.000 Ευρώ και την ΔΕΠΑΧ με 400.000 Ευρώ .

Επιπλέον στον Οργανισμό του Δήμου υφίσταται Υπηρεσία για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό με προϋπολογισμό 1.760.000 Ευρώ.

Συνολικά δηλαδή ξοδεύουμε από τα λεφτά των Δημοτών για πολιτισμό περίπου 4.000.000Ευρώ. Το αποτέλεσμα της ανταποδοτικότητας αυτού του ποσού αφήνω να το κρίνετε εσείς. Για μένα η λειτουργία των Νομικών προσώπων και τα αποτελέσματα της παρέμβασης τους πρέπει να είναι ανάλογη των χρημάτων που διαθέτουμε και δυστυχώς δεν είναι.

Από την άλλη ενώ σπαταλάμε χρήματα χωρίς αποτέλεσμα περικόπτουμε τον προϋπολογισμό των ΚΑΠΗ και ξεχνάμε την υποχρέωση που έχουμε στους γονείς μας και τους παππούδες μάλιστα τους βάζουμε και συνδρομή για να πληρώνουν και τον καφέ που πίνουν. Κόβουμε τις Κατασκηνώσεις των παιδιών που είναι θεσμός τριάντα χρόνων και ανάγκη για τους μικρούς μας φίλους πολύ μεγαλύτερη σε περίοδο κρίσης. Κλείνουμε παιδικούς σταθμούς όπως στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, μειώνουμε τον αριθμό των παιδιών που εξυπηρετούν οι άλλοι από (800 σε 500) παιδιά και φυσικά δεν αναφέρομαι καθόλου στην ποιότητα ζωής που μας προσφέρουν οι υπηρεσίες το υ Δήμου στην καθαριότητα στα πεζοδρόμια στις παιδικές χαρές στο πράσινο.

Τι είπα στο Δημοτικό συμβούλιο:

Κόψτε από τα πανηγύρια και δώστε χέρι βοήθειας στην μητέρα στους ηλικιωμένου στους ανέργους στα παιδιά .

Προτιμώ να μην έχω Φιλαρμονική αλλά Παιδικούς Σταθμούς να μην έχω Αετοπούλειο αλλά περισσότερα ΚΑΠΗ να μην έχω εταιρείες πολιτισμού αλλά δυνατότητα να πάω μια σακούλα με τρόφιμα σε κάποιους που πεινάνε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.