Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ο καιρός των τσιγγάνων

Ο καιρός των τσιγγάνων


Τοποθέτηση Νίκου Πανταζή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με αφορμή την επιστολή του κ Βάσιου στο Δημοτικό Συμβούλιο επανήλθε το θέμα των έργων βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των τσιγγάνων που προϋπολογίστηκε για 911.000 Ευρώ και κόστισε 856.000Ευρώ.ποσό που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο Δήμαρχος διέταξε ένορκη διοικητική ανάκριση που σημαίνει ότι ένα κατεξοχήν πολιτικό θέμα κρίνεται σε επίπεδο υπαλλήλων και τυπικών διαδικασιών.

Η Μείζων αντιπολίτευση παρέπεμψε το θέμα στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος τώρα και με αφορμή την επιστολή θα επισπεύσει την έρευνα και θα αποδώσει ευθύνες αν υπάρχουν σε εκείνους που τις έχουν. Η γνώμη μου είναι να μην προηγηθεί η ΕΔΕ ή τουλάχιστον να καθυστερήσει.

Ο κ.Βάσιος πιστώνεται το γεγονός ότι με την επιστολή του ξαναφέρνει το θέμα στον έλεγχο του επιθεωρητή χρεώνεται όμως την αποσιώπηση τόσων ετών ,ότι δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στο θέμα της επιτροπής αν και το άλλο μέλος που συμμετείχε στην επιτροπή ήταν υφιστάμενος του για δύο χρόνια στην υπηρεσία καθαριότητα και επιπλέον δεν είναι δυνατόν να προκαλεί στην ουσία μια ΕΔΕ στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται.

Αυτή η υπόθεση μας δίνει την ευκαιρία να δούμε με προσοχή το θέμα των επιτροπών γενικότερα και να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή και της αντιπολίτευσης όχι μόνο για λόγους διαφάνειας αλλά και αποτελεσματικής λειτουργίας υπέρ των συμφερόντων των πολιτών εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα των έργων αλλά και της επίτευξης ευνοϊκότερων οικονομικών αποτελεσμάτων για τον Δήμο.

Να ξαναδούμε το θέμα της ΦΛΥΑΣ με την συμμετοχή ενός ακόμη τουλάχιστον μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο από την αντιπολίτευση αλλά και την συζήτησης των θέσεων της γενικής συνέλευσης στο Δημοτικό συμβούλιο. Με τα δεδομένα τα σημερινά η επιχείρηση είναι μονομετοχική και ο ένας σύμβουλος της διοίκησης αποφασίζει ως γενική συνέλευση που είναι επικίνδυνο και για τον ίδιο. Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα έχετε πλειοψηφία εσείς διοικείται αλλά σίγουρα με τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και την εξουσιοδότηση στην συνέχεια του συμβούλου που θα μας εκπροσωπήσει με τις διαφορετικές θέσεις θα κάνετε λιγότερα λάθη και επιπλέον θα είμαστε όλοι ενήμεροι για την λειτουργία μιας Δημοτικής επιχείρησης. Αυτό πρέπει να είναι αίτημα και των συναδέλφων της Διοίκησης γιατί και εκείνοι πρέπει να έχουν την δυνατότητα ενημέρωσης που μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.