Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Δήμος επιχείρηση και ανυπόληπτοι όλοι οι αθλητικοί παράγοντες. Αυτό ήταν το Αποτέλεσμα της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.Οι μόνοι που καταψήφισαν την επιβολή του χαρατσιού ο Νίκος Πανταζής και ο Πέτρος Αναστασιάδης

Νίκος Πανταζής:Οι αθλητικοί παράγοντες της πόλης μας είναι γονείς ,φίλοι ,πετυχημένοι στην δουλειά τους και είναι οι ίδιοι που στελεχώνουν πολιτιστικά σωματεία,συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.Γιατί είναι ανυπόληπτοι όταν είναι στα διοικητικά συμβούλια των Αθλητικών συλλόγων και όχι όταν συμμετέχουν σε άλλους συλλόγους.
Επιτέλους ήλθαν στην διοίκηση οι άνθρωποι που θα βάλουν  τάξη και στον αθλητισμό.
Και η Τάξη υλοποιείται με την επιβολή χαρατσιού στους Συλλόγους για την χρήση των Αθλητικών χώρων.
Μπράβο παιδιά λύσατε και το πρόβλημα του αθλητισμού. Τώρα μπήκαν όλα σε τάξη.
Χωρίς συζήτηση με τους Συλλόγους ,χωρίς να λάβετε υπόψη τους ανθρώπους  που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα σε αυτή την υπόθεση, παρακάμπτοντας ακόμη και την θέση σας ότι συζητάτε με τους πολίτες πολύ περισσότερο με τους οργανωμένους συλλογικά πολίτες.
Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ προγραμμάτων του Δήμου και δραστηριότητας των συλλόγων γιατί κάνουν εντελώς διαφορετική δουλειά. Ακόμη και να δεχθούμε ότι πράγματι υπάρχει αντιπαλότητα λύνεται αυτή με την επιβολή χαρατσιού στους συλλόγους; δηλ. αν πληρώνουν χαράτσι οι σύλλογοι τα προγράμματα του Δήμου θα καλύψουν τις ανάγκες όλων των αθλουμένων; Οι Σύλλογοι εμποδίζουν  την ανάπτυξη αυτών των προγραμμάτων;
Δεν υπάρχει δυστυχώς και ιδεολογική αντιπαράθεση που θα την συζητούσαμε.
Το πρόβλημα συνεπώς που μπαίνει είναι αν θα πληρώνουν για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων οι πολίτες; Θα μπορούσα μάλιστα να το επεκτείνω γιατί να μην πληρώνουν και οι χρήστες των παιδικών χαρών και χρήστες των σχολικών χώρων; Μα για αυτούς τους χώρους πληρώσαμε ,εμείς τους κάναμε ,δεν είσθε ιδιοκτήτες ,διαχειριστές είσθε και μόνο.
Αλλά ας δούμε τι έκανε ο Δήμος και η πολιτεία τα τελευταία  δέκα χρόνια για τον Αθλητισμό και τι πετύχανε τα σωματεία της πόλης.
Τα τελευταία δέκα χρόνια δεν δόθηκε ούτε ένα Ευρώ επιχορήγηση κρατική ή δημοτική στους Συλλόγους .
Εγκαταλείφτηκαν οι Αθλητικοί χώροι οι οποίοι συντηρούνται στην πλειοψηφία από τους Συλλόγους.
Δεν έχει άδεια λειτουργίας κανένας αθλητικός χώρος
Το κεντρικό Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό και το δεύτερο στην Αποστολοπούλου στέρνα μόλυνσης.
Δείτε με μια βόλτα στο ανοικτό γήπεδο το στρώμα Ύψους την σπασμένη Μπασκέτα στα ανοικτά  την διαλυμένη κερκίδα των ανοικτών γηπέδων.
Αλλά αυτά δεν ήταν τα  προβλήματα  για την διοίκηση του αθλητισμού το πρόβλημα είναι αν θα πληρώνουν οι σύλλογοι ,
Όλο αυτό το διάστημα οι σύλλογοι της πόλης όλοι ανεξαιρέτως γυμνάζουν χιλιάδες παιδιά αγωνίζονται σε πρωταθλήματα τιμούν την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα.

Αντί  λοιπόν να αγκαλιάσετε αυτό το δυναμικό το πολεμάτε, προσπαθείτε να το περιορίσετε χωρίς να έχετε το παραμικρό όφελος .Στο τέλος θα διαπιστώσετε ότι τα χρήματα που θα μαζέψετε είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτό που προσφέρουν οι Σύλλογοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.