Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Το πλυντήριο Ελλάς

«ΞΕΠΛΥΜΑ» ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, ωστόσο το τελευταίο διάστημα δείχνει να παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο λόγος αφορά στο «ξέπλυμα» ή στην απόπειρα «ξεπλύματος» χρήματος που γίνεται μέσω της αγοράς ακινήτων.
Συγκεκριμένα, όλο και πιο συχνά κάνουν την εμφάνιση τους«μεσιτικά» γραφεία, τα οποία ωστόσο αμφισβητούνται ως προς τη νομιμότητας τους, τα οποία αξιοποιώντας την κατάργηση του πόθεν έσχες για την αγορά κατοικίας, προχωρούν σε μεγάλες αγορές ακινήτων που συγκαταλέγονται στην κατηγορία «φιλέτα», επιτυγχάνοντας κατ αυτόν τον τρόπο δύο στόχους: α) «ξεπλένουν» κατ αυτόν τον τρόπο χρήμα, το οποίο είχε συγκεντρωθεί στο παρελθόν κατά τρόπο άγνωστο κι εν πολλοίς αδιευκρίνιστο και β) οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται με μεγάλη ακίνητη περιουσία την οποία αποκτούν συνήθως σε τιμές ίσες και χαμηλότερες της αντικειμενικής.
Και κάπως έτσι, μέσα στην κρίση, κάποιοι βρίσκονται και πάλι να αποκτούν μεγάλη περιουσία με τουλάχιστον αμφισβητούμενο τρόπο. ό,τι δηλαδή συνέβαινε και κατά το παρελθόν, σε άλλες, αντίστοιχες περιόδους κρίσεων που διέρχονταν η ελληνική κοινωνία. Το κακό είναι πως το φαινόμενο έχει αρχίσει πλέον να παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις…και στο Χαλάνδρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.