Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Στη φυλακή ο υποδιοικητής της Ασφάλειας Αθηνών και προϊστάμενος του Τ.Α. Χαλανδρίου τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 54χρονος υποδιοικητής της Ασφάλειας Αθηνών Θ. Σκ. που συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας, λαθρεμπορία, παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής επρόκειτο να οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου. Αντίστοιχα, η 50χρονη υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή Θεμ. Σκ. που ενεπλάκη στην υπόθεση αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο απ’ όπου πήρε χθες τριήμερη προθεσμία για να δικαστεί. Στο σπίτι της είχαν βρεθεί 18 κροτίδες, δύο σακούλες με προϊόντα «μαϊμού» καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τη συνέδεαν με τη δραστηριότητα του κατηγορούμενου αστυνομικού υποδιευθυντή.
Σε αιφνιδιαστικές έρευνες που πραγματοποίησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. στο γραφείο και τα σπίτια του σε Αθήνα και Ιωάννινα βρήκαν μεγάλο αριθμό όπλων, περισσότερα από 20.000 ευρώ σε μετρητά, φυσίγγια και δεκάδες κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν επίσης φωτοτυπίες αδειών παραμονής αλλοδαπών και χειρόγραφος κατάλογος καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, στα οποία ο 54χρονος κατηγορείται ότι παρείχε «κάλυψη». Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμα άτομα: ένας 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και δεν συνελήφθη μέσα στα όρια του αυτόφωρου και η 52χρονη σύζυγός του. Ο 60χρονος υπηρετούσε επί σειρά ετών στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι εκτελούσε χρέη «εισπράκτορα» για λογαριασμό του 54χρονου Θ. Σκ.
Για παράβαση του νόμου περί όπλων κατηγορείται και ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του βρέθηκαν φυσίγγια και ένα τέιζερ. Ο αστυνομικός που υπηρετούσε επί σειρά ετών ως προϊστάμενος του Τ.Α. Χαλανδρίου τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Τέλος, στην Κομοτηνή αστυνομικοί συνέλαβαν δύο μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται και αυτά για παράνομη οπλοκατοχή. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο κλομπ και δύο κοντάρια.
 
Του Γιαννη Σουλιωτη
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 24hAthensPress:
Εγκυρες πληροφορίες της σύνταξης αναφέρουν ότι ο διοικητής του Τ.Α Χαλανδρίου τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από συντονισμένη έρευνα της Δ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Η Δ.Ε.Υ σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του, μετα απο έρευνα την οποία απέστειλε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καθότι ο εν λόγω διοικητής του Τ.Α. Χαλανδρίου ήταν συνέταιρος σε μπάρ στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου δίπλα στην εκκλησία, του οποίου μάλιστα κάλυπτε την παράνομη λειτουργία του παρά τις σοβαρές καθημερινά παραβάσεις και τις δεκάδες μηνύσεις που έχει δεχθεί.
Ο εν λόγω διοικητής πριν μετατεθεί στο Χαλάνδρι είχε υπηρετήσει στην Ικαρία, στην ΕΥΠ, στο Εκβιαστών και σε άλλες υπηρεσίες. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα πρίν 2 μήνες περίπου.
Απορία δημιουργεί και θα έπρεπε να διερευνηθεί απο το Εσωτερικών Υποθέσεων πως εδω και πολλά χρόνια, αλλά ακόμη και σήμερα,  το Τμήμα Ασφαλείας του Χαλανδρίου δεν έχει φέρει εις πέρας ούτε μία υπόθεση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών αν και είναι γνωστό σε όλο το Χαλάνδρι ότι τα ναρκωτικά κυκλοφορούν ελεύθερα.
Να υπενυμίσουμε ότι το Χαλάνδρι τα τελευταία δύο χρόνια έχει μετατραπεί σε μπαρούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.