Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Αναδημοσίευση απο το My halandri.gr.Νίκος Πανταζής :Ευτυχώς βρέθηκε και κάποιος να υποστηρίξει τον Αθλητισμό

Ο Αθλητισμός είναι Πολιτισμός

on .
kypelloeska2015
Με αφορμή τη δημοσίευση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30 στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρηγ. Γυφτόπουλου 2), διαπιστώνουμε ότι μια ακόμα δημοτική αρχή προσφέρει επιχορήγηση για τις πολιτιστικές δραστηριότητες 4 Συλλόγων του Χαλανδρίου, με το ποσό των 9.690,00 ευρώ (θέματα 2, 3, 4 και 5 *).
Διαχρονικά στον Δήμο Χαλανδρίου οι δημοτικές αρχές έστρεφαν το ενδιαφέρον τους περισσότερο στην ενίσχυση των πολιτιστικών δρώμενων της πόλης μας, εν αντιθέσει με τη χαμηλή αξιοποίηση της πολύ καλής δουλειάς των ερασιτεχνικών αθλητικών Συλλόγων, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια παρά τις αντίξοες συνθήκες επέτυχαν όχι μόνο εντός λεκανοπεδίου, αλλά σε πανελλαδικό ακόμα και ευρωπαϊκό επίπεδο, να γίνει ακόμα πιο γνωστό το Χαλάνδρι.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, από τον Ιανουάριο του 2015, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθόρισε τέλη και δικαιώματα χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς έστω την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Συλλόγους και τους δημότες.
Ενδεικτικά, και χωρίς να υποτιμάται καμία προσπάθεια που τιμά και αναδεικνύει το Χαλάνδρι, αναφέρουμε επιτυχίες αθλητικών Συλλόγων του Χαλανδρίου σε επίπεδο ανδρών και γυναικών τα τελευταία χρόνια:
  • Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Γ.Σ. Χαλανδρίου αγωνίστηκε φέτος στην Α2 Εθνική Κατηγορία και κατέλαβε την 3η θέση. Από το 2011-2012 οπότε και επανασυστάθηκε η γυναικεία ομάδα είχε συνεχείς ανόδους.
  • Η ομάδα μπάσκετ ανδρών του Γ.Σ. Χαλανδρίου αγωνίστηκε για 3η χρονιά στη Γ' Εθνική Κατηγορία.
  • Η ομάδα μπάσκετ ανδρών του Γ.Σ. Προμηθέας Χαλανδρίου αγωνίστηκε φέτος στη Γ' Εθνική Κατηγορία, κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλό της, και μετά την αύξηση των ομάδων στη Β' Εθνική, θα αγωνίζεται του χρόνου στη Β' Εθνική Κατηγορία. Σε 2 αγωνιστικές περιόδους επέτυχε 2 συνεχόμενες ανόδους, ενώ τη χρονιά 2012-2013 κατέκτησε το κύπελλο ΕΣΚΑ.
  • Η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Γ.Σ. Προμηθέας Χαλανδρίου αγωνίστηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Α' ΕΣΚΑ, το 2013 ήταν φιναλίστ στο κύπελλο ΕΣΚΑ και φέτος κατέκτησε το κύπελλο ΕΣΚΑ ανάμεσα σε 45 ομάδες της Αθήνας.
  • Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Π.Α.Κ. Χαλανδρίου αγωνίστηκε για 5η χρονιά στη Β' Εθνική Κατηγορία και διεκδικεί την άνοδο για την Α2 Εθνική Κατηγορία. Το 2014 κατέκτησε το κύπελλο ΕΣΠΑΑΑ.
  • Η ομάδα μπάσκετ ανδρών του Α.Ο.Κ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ αγωνίστηκε φέτος στην Α' ΕΣΚΑ και κατέλαβε την 5η θέση, ενώ τη χρονιά 2013-14 ανακηρύχθηκε υπερπρωταθλητής Β' ΕΣΚΑ.
  • Η Ευτυχία Ανανιάδου, αθλήτρια της άρσης βαρών του Π.Α.Κ. Χαλανδρίου, κατέκτησε την 5η θέση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών.  
  • Η ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης του Νηρέα Χαλανδρίου κατέλαβε φέτος την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία ΟΠΕΝ, ενώ 2 αθλήτριές του συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης 2015.
  • Η ανδρική ομάδα πόλο του Νηρέα Χαλανδρίου προκρίθηκε στις 15 καλύτερες ομάδες της Β' κατηγορίας και στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.
  • Στο ποδόσφαιρο οι ομάδες του Χαλανδρίου πρωταγωνιστούν επί πολλές δεκαετίες στα αθλητικά δρώμενα. Φέτος, η Αθλητική Ένωση Χαλανδρίου αγωνίζεται στην Α' Κατηγορία Ε.Π.Σ.Αθηνών, ενώ ο Απόλλων Χαλανδρίου και ο Ατρόμητος Χαλανδρίου αγωνίζονται στη Β' Κατηγορία Ε.Π.Σ.Αθηνών.
  • Σημαντικές επιτυχίες συνταντάμε σε όλους τους αθλητικούς Συλλόγους του Χαλανδρίου σε επίπεδα Ακαδημιών. 

Μήπως, αξιότιμε Δήμαρχε, αξιότιμε Αντιδήμαρχε Πολιτισμού-Αθλητισμού και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η κατάλληλη στιγμή να φροντίσετε και το κομμάτι του αθλητισμού να τύχει ανάλογης οικονομικής ενίσχυσης, όπως και οι πολιτιστικοί  σύλλογοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.