Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Δυναμική παρέμβαση Νίκου Πανταζή στο Χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο υπέρ των εργαζομένων,ανάγκασε τον Δήμαρχο να δεσμευτεί να καλέσει νέο Διοικητικό Συμβούλιο την Δευτέρα για να δοθεί λύση με τα Νομικά πρόσωπα




Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου

2108032349-6944433097



 

 

 
Θέμα:Κατάργηση Νομικών Προσώπων Δήμου Χαλανδρίου  

 
προς
 πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Κοινοποίηση Δήμαρχο Χαλανδρίου
 

κ.πρόεδρε

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιούνιο στην εκτός ημερησίας  διάταξης συζήτηση με την παρουσία  των εργαζομένων όλες οι Δημοτικές παρατάξεις συμφώνησαν με την πρόταση των εργαζομένων για  κατάργηση  των Νομικών προσώπων και μεταφορά του προσωπικού και των αρμοδιοτήτων τους στην δομή του Δήμου.

Η απόφαση μας εκείνη δεν ελήφθη μόνο για να προστατεύσει αποτελεσματικά τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν από στιγμή σε στιγμή με απόλυση, αλλά για να εξασφαλίσει μόνιμο και  έμπειρο προσωπικό απαραίτητο για την λειτουργία του Δήμου.

Από τότε πέρασαν μήνες αδικαιολόγητης καθυστέρησης που μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική για τον Δήμο και για τους εργαζόμενους.

 

Το ορθό είναι να έλθει προς συζήτηση το θέμα της  μεταφοράς των Ν.Π  που και ο ίδιος ο Δήμαρχος σε συνάντηση με τους εργαζομένους υποσχέθηκε και στη συνέχεια να ψηφιστεί η τροποποίηση του  οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου. 

Αντί  αυτού   η  Διοίκηση του Δήμου προχωρεί στην επιλογή προϊσταμένων και στην κατάρτιση  οργανισμού με τις υπάρχουσες θέσεις των υπαλλήλων του Δήμου, ενέργειες άστοχες και αναποτελεσματικές αφού σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν προχωρήσουν θα πρέπει να επαναληφτούν .

Επίσης πρέπει να λάβετε υπόψη ότι  ο Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός-Ευριπίδης δεν έχει ακόμη δικό του ΟΕΥ με το σκεπτικό ότι το Ν.Π θα μεταφερόταν στο Δήμο Χαλανδρίου.

 

Τα νομικά πρόσωπα καταργούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το προσωπικό  που υπηρετεί σε αυτά εντάσσεται στον οικείο Δήμο σύμφωνα με  το  άρθρο 241/Ν.3463/06 παραγρ.5,άρθρο 318/Ν.1188/81 και το άρθρο 219/Ν.3584/2007.

 

Γι' αυτό   ζητάμε να εντάξετε στην ημερησία διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου

με την αιτιολογία του κατεπείγοντος, αφού οι εξελίξεις  με τους εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα είναι απρόβλεπτες, τα παρακάτω θέματα που θα πάρουν αύξοντα αριθμό 25,26,27, αλλά θα συζητηθούν πρώτα.

 

Θέμα 25: Συζήτηση και λήψη απόφασης έγκρισης,  ανάληψης αρμοδιοτήτων και μεταφοράς  του προσωπικού του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Χαλανδρίου-Ευριπίδης και κατάργηση του Νομικού Προσώπου.

 

Θέμα 26: Συζήτηση και λήψη απόφασης έγκρισης, ανάληψης αρμοδιοτήτων και μεταφοράς του προσωπικού του Οργανισμού Κοινωνική Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου και κατάργηση του Νομικού Προσώπου.

 

Θέμα 27: Συζήτηση και λήψη απόφασης έγκρισης, ανάληψης αρμοδιοτήτων και μεταφοράς του προσωπικού του Αετοπούλειου  Πολιτιστικού κέντρου και κατάργηση του Νομικού Προσώπου.

 

Χαλάνδρι 8 Οκτωβρίου 2013

 

 

Νίκος Πανταζής

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.