Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


                                 
Μετά από την πίεση που δέχτηκε την περσινή χρονιά η κυβέρνηση από τις κατά τόπους πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών, αποφάσισε φέτος να ασχοληθεί με την ενισχυτική διδασκαλία στο Γυμνάσιο. Έχει κυκλοφορήσει και αφίσες! Το εγχείρημα θα το χρηματοδοτήσει με πόρους του ΕΣΠΑ.

Είμαστε έτοιμοι να χαιρετήσουμε τη λειτουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας σε κάθε Γυμνάσιο και Δημοτικό  της πόλης μας. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα βοηθήσει τόσο τους αδύνατους μαθητές και τις οικογένειές τους όσο και τους άνεργους συναδέλφους μας.

Η εμπειρία όμως των προηγούμενων χρόνων μας κάνει πολύ επιφυλακτικούς. Φοβόμαστε ότι τα χρήματα θα σπαταληθούν στα «υψηλά κλιμάκια» και θα μείνουν το πολύ μερικά ψίχουλα για την ουσία, που είναι μαθήματα σε κάθε σχολείο, τις απογευματινές ώρες, για όλους τους μαθητές που τα έχουν ανάγκη.

 Ένα απλό και σε όλους μας γνωστό παράδειγμα: Την περασμένη χρονιά δεν λειτούργησε η ενισχυτική διδασκαλία από το  Υπουργείο Παιδείας στην πόλη μας επειδή ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στο 7ο Γυμνάσιο (στην οδό Κόδρου, κοντά στην ιαπωνική πρεσβεία) και φυσικά αποδείχτηκε αδύνατον μικρά παιδιά, αμέσως μετά το σχολείο να φτάσουν εκεί από το Πάτημα,  την Τούφα, τον Συνοικισμό, το Άνω Χαλάνδρι και το Πολύδροσο.

Όμως παρά τοις αμφιβολίες και του ενδοιασμούς που προαναφέραμε, κρίναμε ότι οφείλουμε να περιμένουμε τις εξελίξεις γι’ αυτό και δεν προχωρήσαμε ακόμα στην ανακοίνωση του δικού μας προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.