Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

To καλύτερο και Χήρα και παντρεμένη και συνταξιούχος

Χήρα 30 χρόνια και με σύνταξη

Αν και σε 2ο γάμο από το 1984
Συνελήφθη χθες (30.10.2013) το πρωί, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε περιοχή της Αθήνας, 63χρονη, η οποία κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τριάντα περίπου χρόνια, σύνταξη χηρείας (εξαιτίας θανάτου του πρώτου της συζύγου) αν και είχε συνάψει δεύτερο γάμο.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προέκυψε ότι μετά το θάνατο του συζύγου της (στις 29.12.1980), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.
Την 14.07.1984 σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, έως τώρα.
Πρωινές ώρες χθες (30.10.2013), αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνέλαβαν την 63χρονη, ύστερα από ανάληψη της σύνταξης, από ταμείο υποκαταστήματος Τράπεζας σε περιοχή της Αθήνας.
Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλιάριο καταθέσεων Τράπεζας, το χρηματικό ποσό των (374) ευρώ και ένα αντίγραφο εντάλματος πληρωμής - ανάληψης χρημάτων.
Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις (105.000) ευρώ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.