Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μην ξεχνάς ότι καλύτερο έχει γίνει στον τόπο μας έγινε απο το Πασοκ.Ο τόπος χρειάζεται στις 18 Ιούνη Κυβέρνηση


Τελικά καλείτε τους πολίτες να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ σήμερα; Και κυρίως γιατί να σας ψηφίσει ένας πολίτης που δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ το Μάιο;


А)   Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή εντολή αναθεώρησης των δυσμενών όρων της σύμ­βασης και διεκδίκησης, για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, με την στήριξη των Ευρωπαί­ων Σοσιαλιστών. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή εντολή για την αναγέννηση και ανασύσταση της Δη­μοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς. Προωθούμε ταυτόχρονα δύο στόχους: τον εκλογικό και την ανασύσταση της Παράταξης. Ο τόπος χρειάζεται στις 18 Ιούνη Κυβέρνηση. Χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να ενώσει το λαό, να μην τροφοδοτήσει τον κοινωνικό και εθνικό διχασμό. Χρειάζεται μια Κυβέρνηση ικανήνα αναθεωρήσει τη δανειακή σύμβαση, κρατώντας την Ελλάδα με ασφάλεια μέσα στο ευρώ. Χρειάζεται μια Κυβέρνηση που θα ζωντανέψει την οικονομία, χρειάζεται μια Κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία της Ελλάδας διεθνώς.


Β) Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ που δεν ψήφισε τον Μάιο; Μα αυτό ισχύει για όλα τα κόμ­ματα. Αν ήταν έτσι, γιατί κάνουμε ξανά εκλογές; Σεβόμαστε την οργή, την αγανάκτηση, την κριτική. Πιστεύουμε ότι ένα μέρος εκτονώθηκε στην ψήφο της 6ης Μαΐου. Υπάρχουν πολίτες που ανήκουν στην παράταξή μας που είναι «σαρξ της σαρκός μας», που δεν πήγαν να ψηφίσουν, που έδωσαν μια ψήφο διαμαρτυρίας, τιμωρίας προς το ΠΑΣΟΚ επιλέγοντας άλλα κόμματα, αλλά ανήκουν στην παράταξη. Οι μεγάλες παρατάξεις, όπως είναι η δημοκρατική παράταξη, η Κεντροαριστερά, δεν εί­ναι στιγμιαία μορφώματα μιας εκλογικής αναμέτρησης. Έχουμε τα πάνω, έχουμε τα κάτω, αλλά το ιστορικό ρεύμα υπάρχει. Είναι το ρεύμα που έκανε ό,τι καλύτερο έχει γίνει στον τόπο αυτό. Από τον Ιωάννη Καπο­δίστρια έως τον Χαρίλαο Τρικούπη και από τον Ελευθέριο Βενιζέλο εως τον Πλαστήρα και τον Γέρο της Δημοκρατίας. Και από τον Γέρο της Δημοκρατίας στον Ανδρέα Παπανδρέου. Είμαστε υπερήφανοι για τις θετικές όψεις του έργου μας και είναι πολλές. Δεν παραγνωρί­ζουμε αρνητικές όψεις ή παθογένειες, αλλά δεν μπορεί να μη διαδηλώσουμε την υπερη­φάνειά μας για την ιστορική διαδρομή αυτού του ρεύματος, του κοινωνικού και ιδεολογι­κού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.