Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Δεν φταίνε οι Δήμοι για τις καθυστερήσειςς στα προνοιακά επιδόματα

ΚΕΔΕ: Επίθεση Ασκούνη σε κυβέρνηση για τα προνοιακά επιδόματα
AddThis Social Bookmark Button



Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης με δήλωσή του απαντά στις κατηγορίες περί ευθύνης των Δήμων σχετικά με την καθυστέρηση της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους. Η δήλωση του Κ. Ασκούνη είναι η ακόλουθη:
Οι Δήμοι όλης της χώρας με τις υπηρεσίες τους έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν έγκαιρα και έγκυρα στη διαδικασία ηλεκτρονικής απογραφής και δημιουργίας Εθνικού Μητρώου των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος από το υπουργείο Υγείας.

Παρόλα αυτά, με μεγάλη καθυστέρηση, μόλις πριν από δέκα έξι ημέρες(!!!), έφτασαν στους Δήμους από το Υπουργείο Υγείας, τα αρχεία του Εθνικού Μητρώου, και αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από τις δημοτικές υπηρεσίες προκειμένου να γίνει τάχιστα η εκκαθάριση και ταυτοποίηση των δικαιούχων, που ξεπερνούν τις 200.000, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στο αρχείο που μας παραδόθηκε, ώστε να καταβληθούν έγκαιρα τα επιδόματα στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Να σημειωθεί ότι μόλις σήμερα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι είναι διαθέσιμο το ποσό των 25,6 εκ. ευρώ για την πληρωμή προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου - Απριλίου στους 8 πρώτους Δήμους που ολοκλήρωσαν την εκκαθάριση.

Δηλώνουμε ακόμη ότι, όλοι οι Δήμοι της χώρας κάνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε να φτάσουν τα επιδόματα, όσο το δυνατό πιο σύντομα στους δικαιούχους συμπολίτες μας, που βεβαιωμένα πλέον τα έχουν ανάγκη για να βιοποριστούν. Σημειώνουμε όμως ότι η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, και ότι ενδεχομένως στην πρώτη εφαρμογή του παρουσιάσει μικρή καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.