Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κατάργηση Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Τοποθέτηση της παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο 27/9/2012.


Κατάργηση Ελεγχόμενης Στάθμευσης
στο Δημοτικό Συμβούλιο 27/9/2012.

Τοποθέτηση Παναγιώτου Λαζαρου Δημοτικού Συμβούλου
της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης
Χαλανδρι -Αναγέννηση Νίκος Πανταζής

 

 

Κ. πρόεδρε

όταν αποφασίσατε με δήμαρχο τον Ζαφειρόπουλο να γεμίσετε παρκόμετρα όλο το Χαλάνδρι σας είπαμε να μην προχωρήσετε και ευτυχώς σταματήσατε. Πληρώσαμε τότε μελέτες αλλά τουλάχιστον δεν εφαρμόσθηκε το μέτρο.  Έρχεσθε τώρα με νέα μελέτη και μικραίνετε το  κύκλο εφαρμογής δήθεν μόνο στο κέντρο και πιάνεται πάλι όχι μόνο το κέντρο αλλά σχεδόν όλο το κεντρικό Χαλάνδρι και τον συνοικισμό.

Μερικά χρόνια πριν καλόπιστα κάποιος θα μπορούσε να συμφωνήσει με ένα παρόμοιο μετρό γιατί θα έδινε λύση σε ένα υπαρκτό οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα  και  θα βοηθούσε και τον εμπορικό κόσμο αφού θα έλυνε το πρόβλημα του παρκινγκ

Σήμερα όμως που η οικονομική κρίση και η ακρίβεια της βενζίνης περιόρισε τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο και αυτό ήταν φανερό σε όλους δεν είχαμε πλέον κυκλοφοριακό πρόβλημα

Άρα το μοναδικό κίνητρο του δήμου ήταν εισπρακτικό.  Και αυτό  αποδεικνύεται και από την αλλαγή στα δρομολόγια της δημοτική συγκοινωνίας  για να μην εμποδίζουν την είσοδο των αυτοκίνητων.

Ενώ ο κόσμος πνίγεται οικονομικά η διοίκηση αποφάσισε να βάλει εισιτήριο  για την είσοδο στο κέντρο, διόδια για να μπεις στο κέντρο να πας στο Δήμο στο ΙΚΑ στη Εφορία στο Κτηματολόγιο στη Αστυνομία στο να κάνεις τα ψώνια σου και ταυτόχρονα επιβάρυνε και τους μόνιμους κατοίκους που του μετατρέπει σε επισκέπτες.

Βαζουμε χαράτσι στους Χαλανδραίους και διώχνουμε τους πολίτες για τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα σουπερ- μάρκετ που στην πλειοψηφία έχουν δωρεάν παρκινγκ

Αποτέλεσμα να ερημώσει το κέντρο να δοθεί χαριστική βολή στο εμπορικό κέντρο και τελικά  ούτε ο Δήμος  εισπράττει κάποιο σοβαρό ποσό από το εγχείρημα.

Δήμαρχε σας θυμίζω την αποτυχία της προηγούμενης προσπάθειας που βρίσκεται στα δικαστήρια, δεν είναι κακό να δείτε ότι δεν περιπατάει το μετρό .

Εμείς σαν παράταξη θα την καταργήσουμε θα διαμορφώσουμε τα δυο δημοτικά παρκινγκ δωρεά για τρεις ώρες και θα αυξήσουμε τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας κυκλικά για να έχουν πρόσβαση οι χαλανδραιοι με όποιο τρόπο θέλουν στο κέντρο.

ζητάμε την άμεση αναστολή εφαρμογής του μετρου.
Κ. προεδρε να μπει το θεμα στην ημερήσια διάταξη με τίτλο Κατάργηση της Ελεγχόμενης στάθμευσης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.