Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Όχι στην βίαιη απομάκρυνση των τσιγγάνων


Με αφορμή την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης να κατεδαφίσει τον Καταυλισμό των τσιγγάνων στο Χαλάνδρι την Τρίτη 18/9/2012 και  τα σχετικά δημοσιεύματα ένα εκ των οποίων δημοσιεύτηκε στο blog Halandri  pedia, (κρίμα παιδιά) υπογράφεται από κάποιον όνομα και πράγμα  Έρμο Καστριώτη και μιλάει για  γύφτους δηλώνουμε:

Διαφωνούμε με την βίαιη  απομάκρυνση των τσιγγάνων και ζητάμε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.
Προειδοποιούμε ότι η προσπάθεια θα αποτύχει και ευχόμαστε να μην έχει δυσάρεστες συνέπειες.

Με την βία τα προβλήματα μεγεθύνονται
Η απόφαση αποδεικνύει την αδυναμία της διοίκηση του Δήμου να διαχειρισθεί ένα υπαρκτό πρόβλημα με άλλους τρόπους αν και τις δόθηκαν πολλές ευκαιρίες.

Έχασε με ευθύνη δική της την δυνατότητα να αξιοποιήσει τα δάνεια που δόθηκαν στους τσιγγάνους από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατοικία αν και οι ίδιοι είχαν δεχτεί να τα εκχωρήσουν στον Δήμο.

Κατασπατάλησε το 1.000.000 για την βελτίωση των όρων διαβίωσης στον Καταυλισμό.

Δεν έκανε καμιά προσπάθεια να μπει σε κάποιο από τα πολλά προγράμματα της Ε.Ο.Κ για τις μειονότητες και αρκέσθηκε στην ανταλλαγή επιστολών με τις αρχές που κατέληξαν στην απόφαση της κατεδάφισης.

Ο Καταυλισμός είναι προβληματικός  για τους τσιγγάνους, τους περίοικους, είναι χώρος ιδιοκτησιών και η μετακίνηση των τσιγγάνων επιβεβλημένη αλλά με παράλληλη φροντίδα μεταστέγασης των.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.