Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Πεύκο Πολίτη Σωθήκαμε στο παραπέντε και η Διοίκηση του Δήμου γλύτωσε το ξύλο.


Γνωστή σε όλους η ιστορία της ένταξης αυτής τη περιοχής στο σχέδιο. Πέρασε από σαράντα κύματα με κύριο εμπόδιο την Ελευθέρας Πεντέλης ένα δρόμο που ενώνει την Μεσογείων με την Δουκίσης Πλακεντίας λίγο πιο πάνω από την Ολύμπου.

Αμέσως  μετά  την  πρώτη εμπλοκή είχαμε  υποστηρίξει την προκήρυξη νέας μελέτης και  κάποια στιγμή συνέπεσε η άποψη της  Διοίκησης του Δήμου με την θέση της παράταξης μας « Χαλάνδρι – Αναγέννηση Νίκος Πανταζής» . Έγινε νέα προκήρυξη και για καλή μας τύχη την Μελέτη ανέλαβε ο παλιός μελετητής που εν τω μεταξύ χωρίς δική του ευθύνη είχε εκπέσει .

Δυστυχώς ο Δήμο ς με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και αφού πιέσθηκε από την παρουσία των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από πρόσκληση του Συνδυασμού μας  έστειλε την Σύμβαση για  έγκριση στο Ελεγκτικό Συμβούλιο όπως προβλέπει ο Νόμος.

Αντί να πάρουμε την έγκριση το Ελεγκτικό ούτε  λίγο ούτε πολύ στην ουσία ακύρωσε όλη την διαδικασία για παραλείψεις του Δήμου με αποτέλεσμα να ξαναγυρίζουμε στην Αρχή.

Η ανικανότητα  της Διοίκησης του Δήμου σε όλο το μεγαλείο. Δεν μας έφταιγαν συνεπώς τα συμφέροντα , που υπάρχουν, ούτε οι άγνωστοι που περιμένουν στην  γωνιά για να αγοράσουν φθηνά οικόπεδα, ούτε το κράτος, αλλά η δική μας ανικανότητα  για να μην χρησιμοποιήσω και πιθανή σκοπιμότητα. Για να δούμε όμως γιατί δεν εγκρίθηκε αρχικά η σύμβαση.

1.    Η περίληψη της διακήρυξης δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης, όπως προέβλεπε ο Ν. 3469/2006.

2.     Η χρηματοδότηση του  έργου πρέπει να αναφέρεται καθαρά στον προϋπολογισμό και δεν επιτρέπεται ούτε η έναρξη της διαδικασίας ανάθεσης μελετών, αν δεν υπάρχει αντίστοιχη πίστωση στον προϋπολογισμό. Διαβάστε τώρα πως συντονίζεται η Τεχνική υπηρεσία με την οικονομική.

α) Η προκήρυξη αναφέρει ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα Τακτικά έσοδα του οικονομικού έτους 2010 !

β)Η Οικονομική Επιτροπή με απόφαση της δηλώνει ότι η χρηματοδότηση θα γίνει από τον Κωδικό…. Του Οικονομικού Έτους του 2012!

γ) Η Διεύθυνση Οικονομικών  δηλώνει  ότι θα προχωρήσει σε  δανεισμό

3) Η Νομοθεσία προβλέπει τριμελή επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων  και εμείς συγκροτήσαμε πενταμελή χωρίς να προκύπτει λόγος και χωρίς έστω να δικαιολογηθεί η αύξηση των μελών της επιτροπής.

4) αξιολογήθηκε από τη επιτροπή η γνώση των τοπικών συνθηκών ως πρωτεύον στοιχείο χωρίς να προβλέπεται από την διακήρυξη.

Ευτυχώς για την πόλη και τους κατοίκους  αλλά και την διοίκηση του Δήμου που δεν θα ήξερε που να κρυφτεί  η ένσταση έγινε αποδεκτή .

Εμείς  παρακολουθούμε ,προτείνουμε καταγγέλλουμε αλλά είναι δυνατόν  να γίνονται τόσα λάθη ,όταν για τις διακηρύξεις  μελετών και έργων υπάρχει οδηγός του Ελεγκτικού που υποδεικνύει τα βήματα ένα  προς ένα,  έχουν γίνει σεμινάρια ,υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με την πάρεδρο που έχει την ευθύνη έγκρισης.

 Ποιος ελέγχει την υπηρεσία;

Τι κάνει ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών;

Τι κάνει ο Δήμαρχος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.