Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.Πρόβλημα με τα σχολεία

Πολλά και δυσεπίλυτα τα προβλήματα με τα σχολεία. Η χρηματοδότηση ελλιπής από τις τέσσερες δόσεις το 2012 έφτασε  στους Δήμους  μόνο η πρώτη και δεν γίνεται ούτε συζήτηση για τις καθιερωμένες  επισκευές  και συντηρήσεις  από τον ΟΣΚ.

Θα αντιμετωπίσουμε  προβλήματα στα λειτουργικά έξοδα και φοβάμαι ότι θα αγοράζουμε εμείς  οι γονείς το πετρέλαιο και την γραφική ύλη. Βέβαια τα προβλήματα αυτά που αφορούν  τα σχολεία όλης της Ελλάδας για το Χαλάνδρι που είναι στον αυτόματο πιλότο θα αποβούν τραγικά. Χρωστάει ο Δήμος περίπου 200.000 Ευρώ νερό και ΔΕΗ. Σε ένα μάλιστα σχολείο κόψανε το νερό και στα υπόλοιπα στείλανε  ειδοποίηση για διακοπή του ρεύματος.

Μέχρι εδώ θα μπορούσαμε να δείξουμε λίγη κατανόηση και να ρίξουμε μέρος της ευθύνης στις  τρομερές περικοπές των πιστώσεων του κράτους προς τους Δήμους.

Σκεφθείτε όμως να είσθε Χαλανδραίος  κάτοικος του Πατήματος να έχετε  το παιδί σας στην ηλικία που υποχρεωτικά από τον Νόμο πρέπει να φοιτήσει σε Νηπιαγωγείο ή ακόμη χειρότερα στην πρώτη Δημοτικού και όταν θα επισκεφθείτε με χαρά το σχολείο της γειτονιάς που μπορεί να είναι και στον απέναντι ακριβώς δρόμο να σας  πληροφορήσουν ότι δεν μπορείτε  να το γράψετε   και πρέπει να πάτε στο κοντινότερο σχολείο που είναι στην Τούφα στην οδό Μεταμορφώσεως περίπου 3-4 χιλιόμετρα μακριά.

Γι’αυτό το πρόβλημα αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Διοίκηση του Δήμου και εξηγώ γιατί.

Το Πάτημα έχει ανάγκη από  ένα Δημοτικό ακόμη και το Λύκειο. Για να καλυφθεί η ανάγκη αυτή έχει δεσμευτεί το Οικόπεδο Ανδροβιτσανέα  (Σητείας και Τρίτση )από την ένταξη στο σχέδιο του Πατήματος  ( από το 1993 πριν 19 χρόνια!) Μάλιστα σε αυτό τον χώρο παράνομα τελείως έχει περιφραχθεί και οικόπεδο του Δήμου τεσσάρων στρεμμάτων για το οποίο εκκρεμεί αγωγή εξώσεως και έκλεισε η Τρίτση από την περίφραξη της νέας οικοδομής που κτίσθηκε απέναντι.

Η γρήγορη ανοικοδόμηση της περιοχής δημιούργησε πολύ γρήγορα συμφόρηση στο μοναδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο στην Μπακογιάννη. Το πρόβλημα είναι γνωστό και η Διοίκηση όφειλε τα δέκα χρόνια που διοικεί και πολύ πριν από τα προβλήματα της χώρας να προχωρήσει στην κατασκευή του δεύτερου Δημοτικού.

Εμείς  εγκαλούμε την Διοίκηση για την αργοπορία και ταυτόχρονα προτείνουμε

Άμεσα να χρησιμοποιηθούν όλοι οι χώροι του 16ου Δημοτικού για να καλύψουν τα παιδιά της πρώτης τάξης .

Απορρίπτουμε την μεταφορά με λεωφορεία

Κανένα παιδί  του Πατήματος να μην μετακινηθεί  από το 16ο Δημοτικό.

Να τοποθετηθεί  προσωρινά  προκατ  αίθουσα  για να στεγάσει τα προνήπια και νήπια.

Να γίνει συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων με την χρησιμοποίηση και από Χαλανδραίους σχολείων των Βριλησσίων.

Να κινηθεί ο Δήμος από του τώρα για την ανέγερση του δεύτερου Δημοτικού και του Λυκείου στο Πάτημα γιατί του χρόνου  δεν θα υπάρχει λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.