Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη

1.        Καθορισμός του ύψους του ετήσιου μισθώματος το οποίο θα προσφέρει ο Δήμος στα πλαίσια συμμετοχής του στην ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ για τη μίσθωση του ακινήτου (ΧΕΥ 8).

2.        Καθορισμός του τιμήματος αγοράς, το οποίο θα προσφέρει ο Δήμος στα πλαίσια της συμμετοχής του στην ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά ακινήτου (ΧΕΥ 9).


 Αυτά είναι τα δύο πρώτα θέματα του Συμβουλίου την Τετάρτη.
Σοβαρά και στην συνέχεια αποφάσεων του Δ.Σ για την απόκτηση τους.
Όλοι υποστηρίζουν την αναγκαιότητα απόκτησης των οικοπέδων.
Ο αντίλογος από μερίδα Δημοτικών συμβούλων περιορίζεται στον τρόπο απόκτησης. Υποστηρίζουν ότι ο Δήμος δεν πρέπει να διεκδικήσει τα ακίνητα με τους νόμιμους τρόπους που έχει στην διάθεση του αλλά  να διεκδικήσει την παραχώρηση τους δωρεάν.
Ασφαλώς αν υπάρχει τρόπος παρόμοιας απόκτησης θα ήταν κουτό να πληρώνουμε ενοίκιο ή αύριο ποσό αγοράς αφού το Δημόσιο πουλάει και νομικό πρόσωπο του Δημοσίου αγοράζει.
Η αλήθεια όμως είναι ότι το μεν ΧΕΥ 8 στην Πεντέλης ο Δήμος σε άλλες εποχές το πούλησε στην Αττική Μετρό έναντι τότε 800.000.000 περίπου εκατ.δραχ και τώρα υποστηρίζεται να ξαναποκτηθεί δωρεάν.Την πρόταση αυτή υποστηρίζει ένα σύμβουλος που μετείχε στην διοίκηση που έκανε την πώληση και ένας ακόμη αντιμνημονιακός που οι πολιτικές εμμονές του κρύβουν την πραγματικότητα. Το δε ΧΕΥ9 με την αλλαγή της χρήσης του σε χώρο αμαξοστασίου θα στεγάσει την υπηρεσία καθαριότητα νόμιμα μετα απο πολλά χρόνια.
Η παράταξη μας τα στηρίζει την πρόταση της διοίκησης και θα ψηφίσει θετικά και στα δύο θέματα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.