Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Περί   Αθλητισμού 
 στο Χαλάνδρι
Επιτέλους ήλθαν στην διοίκηση οι άνθρωποι που θα βάλουν  τάξη και στον αθλητισμό.
Και η Τάξη υλοποιείται με την επιβολή χαρατσιού στους Συλλόγους για την χρήση των Αθλητικών χώρων και με μια πρωτοφανή ισοπέδωση των συλλόγων προς τα κάτω. Οι έσχατοι γίνονται πρώτοι, παίρνουν τις ίδιες και καλύτερες ώρες προπόνηση με τους συλλόγους που κάνουν πρωταθλητισμό. Αποτέλεσμα  σε λίγο θα έχουμε ομάδες  μόνο στα τοπικά πρωταθλήματα, αν  υποβιβασθούν  ο  Γυμναστικός και ο Προμηθέας που με κόπο και θυσίες αντιστέκονται ακόμη.
Μπράβο παιδιά λύσατε και το πρόβλημα του αθλητισμού. Τώρα μπήκαν όλα σε τάξη.
Χωρίς συζήτηση με τους Συλλόγους ,χωρίς να λάβετε υπόψη τους ανθρώπους  που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα σε αυτή την υπόθεση, τους οποίους συστηματικά υποβαθμίζετε, παρακάμπτοντας ακόμη και την θέση σας ότι συζητάτε με τους πολίτες πολύ περισσότερο με τους οργανωμένους συλλογικά πολίτες αποφασίζετε, όχι με βάσει τα κριτήρια που έχει ο αθλητισμός και οι ίδιοι επικαλείσθε, αλλά με τον παλιό αστικό τρόπο των προσωπικών εξυπηρετήσεων και τον καινούργιο τον δικό σας να κτυπάτε τους συλλόγους για να ζημιώσετε προσωπικά τους ανθρώπους που δεν συμπαθείτε.
Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ προγραμμάτων του Δήμου και δραστηριότητας των συλλόγων γιατί κάνουν εντελώς διαφορετική δουλειά. Ακόμη και να δεχθούμε ότι πράγματι υπάρχει αντιπαλότητα λύνεται αυτή με την επιβολή χαρατσιού στους συλλόγους η με την δέσμευση ωρών στο κλειστό και στο γήπεδο ποδοσφαίρου για τον Δήμο που παραμένουν κενές.
Ο Γυμναστικός βρίσκεται στο στόχαστρο επειδή έχει την ατυχία να είμαι πρόεδρος του. Ο Γυμναστικός όμως αγαπητοί κύριοι είναι συνυφασμένος με τον αθλητισμό της πόλης, πριν από αυτόν δεν υπήρχε τίποτα και φυσικά κάνει  πρωταθλητισμό τριάντα χρόνια .Είναι μεγάλος σύλλογος γιατί πρωταγωνιστεί, έβγαλε πρωταθλητές, καλλιεργεί τον κλασικό αθλητισμό  και δεν έχει καμιά σχέση με τους μικρούς συλλόγους που καλώς υπάρχουν αλλά κάνουν απλά μαζικό αθλητισμό και κινούνται οικονομικά στο ύψος των εσόδων των Ακαδημιών
Ασφαλώς οι μικροί σύλλογοι βολεύονται από αυτή την πολιτική ,αλλά Μεγάλος δεν γίνεσαι υποβιβάζοντας τον άλλο και η επίκληση λόγων ισότητας στον αθλητισμό δεν είναι σοβαρή αφού ο Αθλητισμός πέρα από την άθληση για λόγους Υγείας έχει μέσα την διάκριση και την υπεροχή.
Δεν υπάρχει δυστυχώς και ιδεολογική αντιπαράθεση που θα την συζητούσαμε. Τι αθλητισμό θέλει η σημερινή διοίκηση και Μένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί αυτή η αντιπαλότητα με τους συλλόγους
Αλλά ας δούμε τι έκανε ο Δήμος και η πολιτεία τα τελευταία  χρόνια για τον Αθλητισμό και τι πέτυχαν τα σωματεία της πόλης.
Τα τελευταία δέκα χρόνια δεν δόθηκε ούτε ένα Ευρώ επιχορήγηση κρατική ή δημοτική στους Συλλόγους .
Εγκαταλείφθηκαν οι Αθλητικοί χώροι οι οποίοι συντηρούνται στην πλειοψηφία από τους Συλλόγους.
Οι περισσότεροι χώροι δεν έχουν  άδεια λειτουργίας .
Το Κολυμβητήριο στην Αποστολόπουλου παραμένει κλειστό στέρνα μόλυνσης.
Το Δημοτικό  γήπεδο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που δεν έχει  στρώμα Ύψους. Η κερκίδα στα ανοικτά  γήπεδα Μπάσκετ διαλυμένη κίνδυνος για πολίτες και παιδιά.Mια ηλίθια απόφαση  να κλείσει η πόρτα που οδηγούσε στο ποδόσφαιρο και στον Στίβο από την Μαρτίου ,υποχρεώνει τους γονείς να κάνουν το γύρο το κολυμβητηρίου ή να γκρεμοτσακιστούν  στα σπασμένα σκαλοπάτια. Τα ανοικτά  γήπεδα μπάσκετ μετατρέπονται σε λίμνες όταν βρέχει.
Όλο αυτό το διάστημα οι σύλλογοι της πόλης όλοι ανεξαιρέτως γυμνάζουν χιλιάδες παιδιά αγωνίζονται σε πρωταθλήματα  τιμούν την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα.

Αντί  λοιπόν να αγκαλιάσετε αυτό το δυναμικό  κομμάτι της κοινωνίας το πολεμάτε, προσπαθείτε να το περιορίσετε χωρίς να έχετε το παραμικρό όφελος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.