Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο
Τρεις ώρες προ ημερησίας με νουθεσίες προς τον Δήμαρχο
Το θέμα ήταν η καταγγελία για προσβλητική συμπεριφορά του δημάρχου προς εργαζόμενο που αντέδρασε στην φιλοξενία των Σύρων προσφύγων στον ξενώνα του  ΚΑΠΗ του Κάτω Χαλανδρίου.
Ακούσθηκαν όλες οι εκδοχές, αφού είχε προηγηθεί Γ.Σ του Συλλόγου των εργαζομένων με τρίωρη στάση εργασίας ,συνάντηση των εργαζομένων με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους.

Oλοι αποδέχονται ότι η καλή λειτουργία του Δήμου εξαρτάται από την αρμονική συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων. Αυτή η συνεργασία με το σύνολο των εργαζομένων εκτός κάποιων μεμονωμένων εξαιρέσεων είναι κατάκτηση στο Δήμο μας. Η άσκηση της πολιτικής του Δήμου όμως είναι απόλυτο δικαίωμα της εκάστοτε διοίκησης. Αν συνεπώς η διοίκηση αποφασίζει την φιλοξενία των Σύρων προσφύγων στον ξενώνα του ΚΑΠΗ δεν μπαίνει η απόφαση αυτή στην έγκριση των εργαζομένων. Οποιαδήποτε συνεπώς κριτική ή πρακτική ξεφεύγει από την συνήθη υπαλληλική αρμοδιότητα είναι μεν δικαίωμα όλων αλλά εντάσσεται στην συνδικαλιστική δραστηριότητα που συνεπάγεται και εντάσεις που οδηγούν και σε συγκρούσεις και ανταλλαγή εκφράσεων που πιθανά είναι εκτός των ορίων της καλής συμπεριφοράς. Μια παρόμοια αντιπαράθεση δεν επιλύεται στα πλαίσια της υπαλληλικής σχέσης ούτε στην δυναμική των παρατάξεων που υπερασπίζονται τον θιγόμενο εργαζόμενο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.