Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τα πεζοδρόμια όπου υπάρχουν σε άθλια κατασταση. Μια διαμαρτυρία απο μητέρα

Προς το δήμαρχο Χαλανδρίου κύριο Ρούσσο και το δημοτικό συμβούλιο,
Σας στέλνω αυτό το μήνυμα θέλοντας να θέσω ένα πολύ σημαντικό θέμα για όλους τους δημότες Χαλανδρίου και μη.
Πολλοί από εσάς πιθανόν να είστε γονείς και να έχετε προσπαθήσει είτε στο παρελθόν είτε στο παρόν να κατευθυνθεί τε προς το κέντρο του δήμου μας με τα πόδια και το καρότσι με το παιδί σας..


Έτσι και εμείς κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά και τις  καθημερινές δεινοπαθούμε να φτάσουμε από το Κάτω Χαλάνδρι έως το κέντρο. Αντιλαμβάνομαι πως δεν είναι δυνατό να επιδιορθωθούν όλοι οι δρόμοι του Χαλανδρίου έστω όμως οι κεντρικές αρτηρίες που οδηγούν στο κέντρο ή αλλιώς στην αγορά θα έπρεπε να είναι προσβάσιμες για μαμάδες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεν είναι δυνατόν να σκαρφαλώνουμε στα πεζοδρόμια, όταν αυτά υπάρχουν,  και την περισσότερη διαδρομή να τη βγάζουμε στο δρόμο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού μας και τη δική μας. Αν μας συμβεί ατύχημα ποιος θα επανορθώσει? Ποιος θα πληρώσει? Ποιος θα φταίει?
Σε άλλες περιπτώσεις, προκειμένου να αποφύγουμε το δρόμο, αναζητούμε τους ασυνείδητους οδηγούς στα καταστήματα που δυστυχώς παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια, έστω και για λίγο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε φορά να τσακωνόμαστε! Εκεί αναρωτιόμαστε αν υπάρχει δημοτική αστυνομία για να αναλάβει αυτό το ρόλο. Προφανώς και δεν υπάρχει. Η κανονική αστυνομία πού είναι τότε;
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να σας στείλω αυτό το μήνυμα και να σας προβληματίσω, ΑΝ μπορώ. Μέχρι πρόσφατα ζούσα στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής όπου ο Δήμαρχος έχει κάνει σημαντική προσπάθεια για τους πεζούς. Φαντάζομαι πως έχετε κάποια εικόνα! Δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στο δικό μας Δήμο;
Αναφέρομαι στους δρόμους που γνωρίζω  πχ Ελευθερίου Βενιζέλου, Εθνικής Αντιστάσεως, Παπανικολή, Παπανδρέου. Αδύνατη η πρόσβαση και για να σας πείσω σας στέλνω φωτογραφικό υλικό με σχετικές λεζάντες.
Μακάρι για όλους μας να γίνει κάποια προσπάθεια από μέρους σας. Θα σας ευγνωμονούν πολλοί. Πιστέψτε με!
Θα χαρώ πολύ αν λάβω κάποια απάντησή σας ή ακόμα περισσότερο εάν δω να δίνετε λύση στο πρόβλημα μας εμπράκτως.
Με εκτίμηση,
Μαρία Εσμεράλδα Παπαγιαννοπούλου
Δημότης Χαλανδρίου

Υ.Γ. Σας το στέλνω και σε pdf σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες.

Νίκος Πανταζής:Εμείς είδαμε τις φωτογραφίες δυστυχώς πρέπει αγαπητή Εσμεραλδα να μας τις στείλεις ως φωτογραφίες για να τις δημοσιεύσουμε.Γιατί μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις.
Στο επόμενο Συμβούλιο θα το βάλω θέμα 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.