Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

«ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΓΑΡΟ»


Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός «ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ» ξεκινά αγώνα εναντίον του καπνίσματος υιοθετώντας το σύνθημα φίλου μας
 «ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΓΑΡΟ»
Εμείς λέμε Όχι στο Κάπνισμα.
 Ναι στην ζωή. 
Δεν ξέρουμε πόσα χρόνια θα ζήσουμε ,από εμάς όμως εξαρτάται πόσο καλά θα τα ζήσουμε

Αφορμή για την προσπάθεια αυτή μας έδωσε η επιστολή φίλου μας
« Κύριε Πανταζή, σας παρακαλώ να αναφέρετε κάτι, στο ηλεκτρονικό σας υλικό, σχετικά με το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και ειδικότερα στην εστίαση. Η πατρίδα μας έχει γίνει περίγελος πολλών ξένων, λόγω της συστηματικής καταστρατήγησης του νόμου, που με μεγαλοστομία ψηφίστηκε πριν λίγα χρόνια. Η Δημοτική Αστυνομία έχει την ευθύνη για την τήρηση του μέτρου. Υπάρχει πρόθεση από την "Αναγέννηση" να γίνει το Χαλάνδρι πρότυπο στο θέμα αυτό; Δε θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο για χαλαρή αντιμετώπιση. Με τόση ενημέρωση για τις συνέπειες του καπνού κι όμως δεν αλλάζει κάτι. Καλά στελεχωμένη Δημοτική Αστυνομία χρειάζεται. Με την ίδια σπουδή που φροντίζει για αλλά θέματα, να έχει τις περισσότερες βάρδιες το βράδυ, αντί το πρωί. Και με ένα καλό σλόγκαν όπως π.χ. "Χαλάνδρι, πόλη χωρίς τσιγάρο" να καταστεί συνείδηση των πολιτών ότι οφείλουν να σεβαστούν τουλάχιστον τη Υγεία των συμπολιτών του, αν αδιαφορούν για την δική τους»

Ο Νίκος Πανταζής δήλωσε: Δυστυχώς μέχρι σήμερα βλέπουμε την  απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους σαν απαγόρευση Νόμου που με την ανοχή των διπλανών τραπεζιών μπορώ να αγνοήσω. Η απαγόρευση όμως αφορά την προστασία της Υγείας. Σίγουρα κάποιος που καπνίζει αφαιρεί χρόνια ζωής εν γνώσει του, υφίσταται όμως και μια ακόμη συνέπεια πολύ πιο επώδυνη που αφορά την καθημερινότητα του. Υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής του ,όταν λαχανιάζει στα πρώτα σκαλιά ,όταν αισθάνεται την έλλειψη οξυγόνου στην παραμικρή κίνηση ,όταν δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα παιδιά του στο παιγνίδι, όταν βήχει και πνίγεται, όταν στερείται την άσκηση αι τα αθλήματα για την δική του ευχαρίστηση γιατί δεν ,μπορεί να τρέξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.