Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Τσιγγάνοι .Ο Δήμος Χαλανδρίου που έχει το πρόβλημα κοιμάται και ονειρεύεται ότι φεύγουν οι τσιγγάνοι. Οι άλλοι Δήμοι παλεύουν για να προστατεύσουν τις περιοχές τους. Ο Νίκος Πανταζής ρωτά τον Δήμαρχο τι έχει κάνει για να εξασφαλίσει την μετακίνηση των τσιγγάνων. Αν νομίζει ότι με δικαστικές αποφάσεις λύνονται τα προβλήματα τότε είναι βαθιά νυχτωμένος .


5 «βήματα» από τον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης κατά της μετεγκατάστασης του καταυλισμού των Ρομά

5 «βήματα» κατά του καταυλισμούΤην αντίθεσή του στη μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά από το Νομισματοκοπείο Χαλανδρίου στη Λυκόβρυση εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης - Πεύκης στην έκτακτη συνεδρίασή του (21/3).

Αμαρυσία - Ρεπορτάζ: Αμάλθεια Καραλή


Όπως παραδέχθηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός, για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ενημερώθηκε από την εφημερίδα μας, που παρακολούθησε τις δηλώσεις του δημάρχου Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση σε πρόσφατη συνεδρίαση του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου. Απεναντίας, ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης δεν γνώριζε την ύπαρξη καμίας τέτοιας απόφασης, όπως υποστηρίχτηκε, καθότι «κοινοποιήθηκε στο Χαλάνδρι, αλλά όχι στον Δήμο μας».

Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση με 5 σκέλη, στα οποία κατέληξε με τη βοήθεια της δικηγόρου του Δήμου Ζωής Τσοροβά. Ειδικότερα, η απόφαση για «το σημαντικότερο θέμα που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής η πόλη» όπως χαρακτηρίστηκε, ορίζει:

«1. Ανάκληση των δύο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την παραχώρηση των 25 στρεμμάτων της ΕΤΑΔ στον Δήμο, όπου περιελάμβανε τη φράση "κάλυψη στεγαστικών αναγκών του δημοσίου για τον υπόλοιπο χώρο" και επαναδιατύπωση σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

2. Προσφυγή εναντίον της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

3. Δημιουργία Διαπαραταξιακής Επιτροπής Αγώνα κατά της μετεγκατάστασης καταυλισμού Ρομά στη Λυκόβρυση - Πεύκη, με συμμετοχή φορέων και πολιτών.

4. Συντονισμός δράσεων των τεσσάρων όμορων Δήμων Λυκόβρυσης - Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου και Κηφισιάς.

5. Κοινοποίηση των αποφάσεων αυτών σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της «καυτής» συζήτησης βρέθηκε ένα φαξ που έλαβε ο δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με αίτημα να στείλει ο Δήμος τοπογραφικό διάγραμμα για το επίμαχο οικόπεδο ΑΒΚ 218 της ΕΤΑΔ, για την προσωρινή εγκατάσταση πλανοδίων. Αφού το έλαβε, όμως, υποστήριξε ότι «επικοινώνησα άμεσα με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος μου απάντησε ότι δεν ισχύει και με παρότρυνε να το αγνοήσω και να το σκίσω!».

Η παραπάνω είδηση πυροδότησε το κλίμα της συνεδρίασης, με τη μειοψηφία να ζητά επίμονα το φαξ, το οποίο δεν δόθηκε στους συμβούλους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. Παράλληλα, έστρεψε τα «πυρά» της στον δήμαρχο, που δεν είχε ενημερώσει το Σώμα για την ύπαρξη του φαξ, καθώς όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Θεοδωρακόπουλος,«ενδεχομένως να είχαμε γλιτώσει κάτι. Ήταν ένα κορυφαίο ζήτημα, το οποίο ο δήμαρχος απέκρυψε από την πόλη».

Στον αγώνα και η Μεταμόρφωση

Επίσης, σύμμαχος στον αγώνα δεσμεύτηκε ότι θα είναι ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση «επειδή οι συνέπειες από τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού είναι εξίσου και για τους δύο Δήμους». Λαμβάνοντας τον λόγο, μίλησε για «απαράδεκτη μεθόδευση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που κινήθηκε με υπόγειους τρόπους, ενώ, όταν ζήτησα στοιχεία για το θέμα, προσπάθησαν να αποφύγουν να μου τα δώσουν».

Εν κατακλείδι, δήλωσε ότι «η αντίδραση θα πρέπει να είναι κοινή, καθολική, σε όλα τα επίπεδα και σε πρώτο χρόνο!». Σημειώνεται, ότι από τη Μεταμόρφωση παραβρέθηκαν επίσης στο Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Φώτης Παπαδόπουλος και ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Νίκος Καραντωνίου.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης συνεδριάζει εκτάκτως για το ίδιο θέμα σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 4 το μεσημέρι. Στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.