Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Τα χάλια της Ελεγχόμενης στάθμευσης και της διοίκησης του Δήμου



Χαϊμαντα 20.00μμ
Ακούσαμε πολλά για την περίφημη ελεγχόμενη στάθμευση που θα έβαζε τάξη στο κέντρο .Βέβαια για την τάξη  δεν χρειαζόταν άλλα μέτρα από την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που και με την ελεγχόμενη δεν τηρείται.Οι εισηγητές της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν ενδιαφερόταν  για την τάξη, δεν έβλεπαν τις δεκάδες μαγαζιά που κλείνανε, δεν άκουγαν την απελπισία των εμπόρων που αγωνιζόταν για επιβίωση, αλλά υπολόγιζαν τα πόσα που θα διέθετε ο Δήμος για τις μελέτες για τις γραμμογραφήσεις, για την σηματοδότηση για τα εισιτήρια.
 Όσοι ζούμε στο Χαλάνδρι αντικρίζουμε το κέντρο με θέσεις για πάρκινγκ αλλά άδειο απελπιστικά έρημο και μετά τις 20.00 μμ που αρχίζει η βασιλεία των Μπαρ δεν υπάρχει πεζοδρόμιο και πεζόδρομος που να μην είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανές.
Εκεί που έπρεπε να μπει φρένο όχι μόνο δεν μπήκε αλλά θα γεμίσει σε λίγο με Μπαρ και η ευρύτερη περιοχή.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το εντοπίζεται  στη κεντρική πλατεία και στην Αγίας Παρασκευής. Τώρα άρχισε το παράνομο παρκάρισμα να επεκτείνεται και σε άλλους δρόμους, όπως Ο Πεζόδρομος της Χαϊμαντά που δέχεται την πίεση από το άνοιγμα μαγαζιών Υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι φωτογραφίες δείχνουν και την αδιαφορία των οδηγών ακόμη και  για τις πλάκες οδηγούς των τυφλών. Κάποιοι μάλιστα εκτός από τα αυτοκίνητα τοποθετούν κάθετα και εμπόδια.
η κίτρινη πλάκα είναι για τους τυφλούς

 Ο Νίκος Πανταζής μας δήλωσε: Αλήθεια δεν κυκλοφορεί κανείς από την διοίκηση να δει τι γίνεται. Η καθημερινότητα του πολίτη δεν χρειάζεται χρήματα αλλά παρουσία της διοίκησης ενδιαφέρον και ρύθμιση απλών πραγμάτων.
Δεν έχει κόστος να καθαρίσεις τα πεζοδρόμια από τα παραπήγματα που ο καθένας ανενόχλητα  τοποθετεί.
Είναι ελάχιστο το κόστος για να κλείσεις τις τρύπες με λίγο  τσιμέντο και μην βάλει πλάκες αν δεν φθάνουν τα χρήματα.
Είναι ανάγκη να περιορίσεις το άνοιγμα και άλλων Μπαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.