Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα πάλι αναβολή θα έχουμε!!!!!!!!

Απειλείται με κατεδάφιση ο καταυλισμός των Ρομά στο Χαλάνδρι

Την Τρίτη 17 Ιουνίου λήγει η εισαγγελική προθεσμία, για την κατεδάφιση του καταυλισμού και την μετεγκατάσταση των Ρομά στο όρος Πατέρα στα Μέγαρα, μετά από αίτημα των εκπροσώπων της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής. Δυστυχώς μετά την απόφαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) επιτράπηκε η μετεγκατάστασή τους για την οποία έχει υπάρξει σωρεία αντιδράσεων.
Αναμένεται να κατατεθεί αίτημα παράτασης για την εκτέλεση της απόφασης κατεδάφισης, από την πλευρά του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκα, με το σκεπτικό ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του νέου οικισμού. Οι ίδιοι οι Ρομά αρνούνται την μετεγκατάστασή τους, εκτός ορίων του δήμου Χαλανδρίου και απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και όχι "την εξορία", όπως χαρακτηρίζουν στο όρος Πατέρα.
"Ζούμε με το φόβο της κατεδάφισης. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Φοβόμαστε ότι θα ξυπνήσουν τα παιδιά μας με τις μπουλντόζες και τα ΜΑΤ" δήλωσε στην "Α", ο Στ. Καλαμιώτης, πρόεδρος του συλλόγου "Η ΕΛΠΙΔΑ", εκ μέρους των Ρομά του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι.
Να σημειωθεί ότι στον καταυλισμό ζουν 74 οικογένειες, μόνιμοι κάτοικοι από το 1971, δημότες Χαλανδρίου και τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία της περιοχής. Ο νέος δήμαρχος Σ. Ρούσσος και η παράταξη "Αντίσταση με τους πολίτες Χαλανδρίου" έχουν προτείνει την αξιοποίηση των προβλέψεων του δημοτικού κώδικα (ν. 3463/06) και ειδικότερα των άρθρων 187 και 188 για την μετεγκατάσταση των Ρομά σε χώρους εντός των ορίων του δήμου Χαλανδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.