Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Ο Νίκος Πανταζής δήλωσε:Πάμε για συνέδριο τη Κεντροαριστεράς .Το Πασοκ εκλεισε τον κύκλο του.Ο Βενιζέλος να αφήσει τις πόρτες ανοικτές για να φύγουν πρώτα όσοι στο όνομα της αριστεράς ,των γόνων ,των κηπουρών,των όψιμων αντιστασιακών ωδήγησαν το Πασοκ στην ανυποληψία.Ηλθε η ώρα της βάσης να καταλάβει και στο Χαλάνδρι ότι δεν έχει ανάγκη σωτήρων,κομματαρχών,μεταγραφών.


Ο Παπανδρέου πίσω από το σχέδιο 

«Συριζοποίησης» του ΠΑΣΟΚ


Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  
Σχέδιο... συριζοποίησης του ΠΑΣΟΚ κι ενδεχομένως και δάκτυλο Γιώργου Παπανδρέου βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη πίσω από τις συντονισμένες παρεμβάσεις πρώην και νυν υπουργών του στην κατεύθυνση της συνεννόησης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Στο ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να δείξουν ψυχραιμία μετά τον καταιγισμό συνεντεύξεων αλλά και άρθρων στελεχών που εδώ και πολύ καιρό ήταν αποστασιοποιημένα ή είχαν βρεθεί στο περιθώριο με επιλογή της ηγεσίας του κόμματος. Όμως ζυγίζοντας τα δεδομένα "βλέπουν" πως λίγες ημέρες μετά την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού με την οποία ενθαρρύνει την προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεθάρρεψαν κι άλλα πράσινα στελέχη προτάσσοντας πλην της δημιουργίας της μεγάλης κεντροαριστεράς και την αναγκαιότητα για σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας με αριστερό πρόσημο. 
Η Χαριλάου Τρικούπη δεν επιθυμεί αλλά και δεν δύναται να ασκήσει κριτική στους Κώστα Σκανδαλίδη και Δημήτρη Ρέππα που με αρθρογραφία τους θέτουν επί τάπητος το κεφάλαιο "ΣΥΡΙΖΑ" παρουσιάζοντάς το περίπου ως μονόδρομο για το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό διότι ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι εκείνος που επαναλαμβάνει ότι πρώτος έθεσε θέμα συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, όμως η ηγεσία του αρνείται πεισματικά να ενταχθεί σε ένα σχήμα εθνικής συνεννόησης. Στην παρούσα φάση υπάρχει κι ένα άλλο μπλοκ στελεχών, εκείνο που δεν θέλει συγκυβέρνηση ούτε με την Δεξιά, ούτε με την Αριστερά. Και σ' αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Θάνος Μωραίτης και Φώφη Γεννηματά. 
Γυρίζοντας από την Βαρσοβία την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να ασχοληθεί μόνο με τα τού ανασχηματισμού και με διαβουλεύσεις γύρω από πρόσωπα. Θα αναζητήσει ημερομηνίες για να συγκαλέσει τα όργανα και να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς σκέφτεται για το ιδρυτικό συνέδριο. 

Ένα συνέδριο που πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να είναι του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Φώφη Γεννηματά και άλλοι τόσοι θεωρούν ότι πρέπει να είναι της δημοκρατικής παράταξης και να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα. Αυτήν την θέση διατυπώνουν οι Χρήστος  Πρωτόπαπας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.