Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Προβόπουλος: Αύξηση φόρων αντί μείωση δαπανών επέλεξε η κυβέρνηση Παπανδρέου.Πανταζής:Πως να μειώσεις μισθούς όταν βγαίνεις και λες Λεφτα υπάρχουν.Το Πασοκ και ο Βενιζέλος πληρώνουν τον Γιωργάκη και τα εξαπτερυγα .Αλήθεια αν είχαν την παραμικρή αξία όλοι αυτοί που βρίσκονται σήμερα;


Δημοσιεύθηκε στις  στην Κατηγορία: Οικονομία
Μέγεθος κειμένου:α+α-
Προβόπουλος
Ως λανθασμένο παρουσίασε το αρχικό σχέδιο εξόδου από την κρίση που πρότεινε η τρόικα και εφάρμοσε η κυβέρνηση Παπανδρέου ο Γιώργος Προβόπουλος.
Ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου προτίμησε να αυξήσει φόρους αντί να περικόψει δαπάνες.
Ειδικότερα, μιλώντας στον Alpha, o κ. Προβόπουλος υπενθύμισε ότι η ΤτΕ είχε διατυπώσει τη θέση ότι η προσαρμογή θα έπρεπε να έρθει κατά 2/3 από τη μείωση των δαπανών και κατά 1/3 από τους φόρους.
«Ξέρω ότι στην πρώτη κυβέρνηση η αντίδραση ήταν ότι δεν μπορούμε να απολύουμε δημόσιους υπαλλήλους, δεν μπορούμε να μειώνουμε τις αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων. Άρα η εύκολη λύση ήταν να βάζουμε νέουςφόρους- αλλά με τους νέους φόρους πνίγεις την ανάπτυξη» συμπλήρωσε αφήνοντας αιχμές για την τότε κυβέρνηση και τους χειρισμούς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.