Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Χαλάνδρι -Τσιγγάνοι συνέχεια- Τα προβλήματα δεν σκεπάζονται και η κάθε αναβολή τα κάνει δυσκολότερα .


Μετά την ανακοίνωση των 16 οικοπέδων που η Αποκεντρωμένη διοίκηση πρότεινε για την μεταστέγαση των τσιγγάνων σε ολόκληρη την πόλη, στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο για το θέμα των τσιγγάνων   μαζί με την πορεία της ένταξης   του Πεύκο Πολίτη και την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού που είναι  τρία από τα σοβαρότερα  προβλήματα  της πόλης.
Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται συζήτηση  παρά κάποιες ερωτήσεις. Αλλωστε και τα τρία θέματα θέλουν χρόνο που  θα κάλυπτε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αν οι παρατάξεις εξέφραζαν τις θέσεις τους.
Προς έκπληξη μας μίλησε ο μόνος που δεν έπρεπε να μιλήσει.Ο πρώην δήμαρχος κ.Κουράσης και αυτό που βρήκε να πει ήταν κριτική στην πρόταση του Συνδυασμού «Χαλάνδρι –Αναγέννηση »πριν ένα χρόνο για την χρησιμοποίηση και δύο οικοπέδων του Δήμου ,το ένα μάλιστα στον Γέρακα για την μεταστέγαση των τσιγγάνων που είναι δημότες Χαλανδρίου.
Δεν είπε λέξη για τα 12 χρόνια της θητείας του που σκέπαζε το θέμα σαν διοίκηση του Δήμου ως Δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αλλά τι να πει αφού όχι μόνο  δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια ,αλλά απεναντίας έκαψε και δύο μεγάλες ευκαιρίες να γίνει η μεταστέγαση χωρίς την χρήση βίας που τώρα έγινε αναπόφευκτη.
Η πρώτη ευκαιρία δόθηκε στην διοίκηση Ζαφειρόπουλου με τον κ.Κουράση  πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μ ε τα δάνεια των 60.000 ευρώ που έδινε η πολιτεία σε κάθε  οικογένεια τσιγγάνων για την αγορά σπιτιού ή οικοπέδου. Τότε αντί τα δάνεια να δοθούν μόνο στις οικογένειες του Καταυλισμού δόθηκαν και σε οικογένειες τσιγγάνων εκτός καταυλισμού με αποτέλεσμα περίπου οκτώ οικογένειες του Καταυλισμού  να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι τσιγγάνοι να αρνηθούν την μετακίνηση. Μάλιστα κάποια στιγμή οι τσιγγάνοι δέχτηκαν να αναλάβει την διαχείριση του συνολικού ποσού των δανείων ο Δήμος και να τους εξασφαλίσει την νέα τους κατοικία .Μιλάμε για ένα ποσό κοντά στα 2.500.000ευρώ.Τότε παρά την επιμονή την δική μου  να επιλέξουμε  την δανειοδότηση όλων των οικογενειών του Καταυλισμού, ή να διαχειρισθούμε τα δάνεια ως δήμος η διοίκηση παρέμεινε στην αρχική της επιλογή και χάσαμε την μεγαλύτερη και καλύτερη λύση αφού ελάχιστοι τσιγγάνοι  έκαναν χρήση του Δανείου.
Στην συνέχεια ως δήμαρχος έκαψε το χαρτί της Πεύκης που ήταν η επιλογή Καλογερόπουλου ανακοινώνοντας την περιοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν κοινοποιηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ξεσήκωσε του κατοίκους Πεύκης που πέτυχαν την ακύρωση της.
Σήμερα βγάζει ανακοινώσεις μετά την πρόταση των 16 οικοπέδων από τον  Αγγέλακα υποστηρίζοντας ότι οι τσιγγάνοι θα πάνε σε όλο το Χαλάνδρι και φυσικά υποστηρίζει την βίαιη απομάκρυνση των τσιγγάνων κάτι  που δεν το έκανε ο ίδιος ,όταν ήταν στην διοίκηση του Δήμου
.
Όμως και ο σημερινός Δήμαρχος άνοιξε λογαριασμό με τους τσιγγάνους. Απέτρεψε την παρέμβαση των ΜΑΤ και πήρε έξη μήνες προθεσμία για να βρεθεί λύση. Τώρα απορρίπτει τα προτεινόμενα οικόπεδα  από την Αποκεντρωμένη αλλά ο ίδιος δεν κανει την παραμικρή πρόταση. Τι θα γίνει σε έξη μήνες κ.Δήμαρχε θα ζητάμε πάλι εύλογο χρόνο ή θα γίνει απομάκρυνση με τα ΜΑΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.