Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πρόταση Νίκου Πανταζή για το Πεύκο Πολίτη


Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την συνάντηση που είχε στο ΥΠΕΚΑ για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού και την ένταξη του Πεύκο Πολίτη στο σχέδιο.
Η μελέτη προχωράει και σε λίγο στην νέα ανάρτηση θα έχουμε την δυνατότητα να συζητήσουμε τις ενστάσεις των δημοτών που είναι λίγο πολύ γνωστές από την προηγούμενη μελέτη πάλι από τον ίδιο μελετητή. Αυτό που είναι καινούργιο και καθοριστικό για την ολοκλήρωση της ένταξης είναι και πάλι η Ελευθέρας Πεντέλης που αποτέλεσε και τον κακό δαίμονα της ένταξης. Αυτή την φορά όμως λειτουργεί ευνοϊκά για το Πεύκο Πολίτη αφού στο νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας  εγκαταλείπεται εντελώς  ο δρόμος και δεν γίνεται καν αναφορά.

Στην τοποθέτηση του ο Νίκος Πανταζής ζήτησε από τον δήμαρχο να δώσει εντολή στον Μελετητή να εξαφανίσει η να ελαχιστοποιήσει τις διαστάσεις  του  δρόμο υ ,από τώρα για να δοθεί οριστική λύση και σ τους ιδιοκτήτες που με την παρούσα μελέτη θα έμεναν  πάλι εκτός σχεδίου, αναφερόμενος στους έχοντες τα οικόπεδα μέσα στην ζώνη των 33 μέτρων της Ελευθέρα Πεντέλης ή τα όρια τους πρόσωπο με τον  δρόμο και δεν θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους με δεδομένο ότι το κράτος δεν έχει χρήματα για αποζημιώσεις και οι υπόλοιποι δεν θα μπορούσαν να βγάλουν άδεια με τον δρόμο μη διαμορφωμένο. Επιπλέον η μείωση της ελευθέρας Πεντέλης αλλάζει το ισοζύγιο γης από την εισφορά σε γη και το κάνει θετικό και  θα δώσει την δυνατότητα όχι μονό να καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι αλλά και να εξασφαλιστούν αυξημένοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς  χώροι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.