Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Παρέμβαση Γυμναστικού για το κλείσιμο των θυρών του Γυμναστηρίου

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΣΤΙΒΟΣ- ΜΠΑΣΚΕΤ -ΒΟΛΛΕΥ  -TENIΣ
Διεύθυνση :Πεζόδρομος Χαϊμαντά 19-21 Χαλάνδρι Τ.Κ 15234
ΑΦΜ  090143879 - Δ.Ο.Υ  Χαλανδρίου
Τηλ. 6944433097 – e-mail:pantazisniko@gmail.com
www.gshalandriou.gr

Χαλάνδρι…17/9/2015…
Αρ.Πρωτ……95……
                                                                          Προς
Αντιδήμαρχο Αθλητισμού
Χαλάνδρι
Διεύθυνση Αθλητισμού
Κοινοποίηση κ.δήμαρχο
γεν.γραμματέα


Θέμα: Είσοδοι Γυμναστηρίου


Κ.αντιδήμαρχε
 Σας γνωρίζουμε ότι από 1/9/2015  έχει αλλάξει η κλειδαριά από  την μικρή  είσοδο της γκαραζόπορτας και η κλειδαριά της γκαραζόπορτας στην 25ης Μαρτίου από την οποία  έμπαιναν οι αθλητές Στίβου, μαμάδες, συνοδοί με παιδικά καρότσια, ηλικιωμένοι που κάνουν βάδισμα, πολίτες με ειδικές ανάγκες.
Εξηγήσαμε στην διεύθυνση ότι   πέρα από την δυσκολία πρόσβασης, είναι και επικίνδυνος  αυτός ο αποκλεισμός γιατί είναι η μοναδική είσοδος-έξοδος ασθενοφόρου, πυροσβεστικού οχήματος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ολόκληρο το συγκρότημα.
 Το τμήμα Στίβου είχε όλα τα χρόνια κλειδί αυτής της πόρτας, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, αφού είναι το μόνο τμήμα που μένει πολλές ώρες το απόγευμα μέχρι το βράδυ για προπόνηση και σε μια έκτακτη ανάγκη πολύ περισσότερο σήμερα που το υπαλληλικό προσωπικό είναι ελάχιστο και πολλές ώρες χώροι του Γυμναστηρίου μένουν χωρίς υπάλληλο θα μπορούσε  να δώσει λύση ανάγκης.
Χθες πληροφορηθήκαμε ότι για λόγους ασφαλείας θα κλείσουν όλες οι είσοδοι και θα παραμείνει ανοικτή μόνο η είσοδος της Λ.Πεντέλης.
Αν υλοποιηθεί και αυτή η απόφαση τότε πράγματι τίθεται θέμα ασφαλείας αλλά από την απόφαση που θα καταργήσει την δεύτερη  υποχρεωτική έξοδο κινδύνου που οφείλουν να έχουν όλες οι εγκαταστάσεις, θα απομονώσει όλες τις άλλες εγκαταστάσεις , ανοικτά γήπεδα Μπάσκετ –βόλεϊ ποδοσφαίρου, Στίβου που δεν θα έχουν ούτε εύκολη πρόσβαση ,αλλά και έξοδο διαφυγής ή δυνατότητα μετακίνησης τραυματισμένου αθλητή.
Επίσης  με τα διαχωριστικά των φιλάθλων που μπήκαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου η πρόσβαση στην έξοδο Πεντέλης αποκλείεται εντελώς για όσους θα βρίσκονται πίσω από τις μπάρες. Κατά συνέπεια θα δημιουργήσει και πρόβλημα πρόσβασης όσων θα θέλουν να επικοινωνήσουν με τον υπόλοιπο  Αθλητικό χώρο, εκτός του χώρου των φιλάθλων ποδοσφαίρου.
Η είσοδος σε αθλητικούς χώρους που φιλοξενούν αθλητές όλων των ηλικιών από μια λεωφόρο εκτός των κυκλοφοριακών προβλημάτων από την αποβίβαση , επιβίβαση και αναμονή θα αυξήσει και τους κινδύνους ατυχημάτων όσων θα προσπαθούν να περάσουν κάθετα την λεωφόρο που δεν έχει φανάρι στην είσοδο, ούτε διάβαση πεζών. Επειδή για λόγους ασφαλείας παραμένει κλειστό και το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο οργάνων, το επόμενο θα είναι να κλείσει ο αθλητικός χώρος στο σύνολο του για λόγους ασφαλείας της διεύθυνσης και όχι των χρηστών πολιτών Χαλανδραίων.
Γι’αυτό παρακαλούμε να αποτρέψετε με παρέμβαση σας αυτή την απόφαση και να δοθεί στο τμήμα του Στίβου ένα κλειδί  της μικρής πόρτας της 25ης Μαρτίου για την είσοδο των αθλητών, γονέων και παππούδων και της γκαραζόπορτας για έκτακτη ανάγκη αφού λειτουργεί ως έξοδος κινδύνου η να παραμένει ξεκλείδωτη τις ώρες λειτουργίας του Γυμναστηρίου.
Επειδή  το Συμφωνητικό μίσθωσης χρήσης των αθλητικών χώρων, άλλα και η Υπεύθυνη δήλωση που υποβάλαμε αναφέρονται σε αποκλειστική ευθύνη μας για ατυχήματα, σε περίπτωση που δεν μας δοθεί άμεσα κλειδί και εφαρμοσθεί η απόφαση της διεύθυνσης περί μιας εισόδου –εξόδου από την Λ.Πεντέλης, ως πρόεδρος του Συλλόγου άλλα και ως Υπεύθυνος Ασφαλείας του Συλλόγου δηλώνω ότι θα υποχρεωθούμε να αντιδράσουμε  αφού υπάρχει βάσιμο ενδεχόμενο σε ατύχημα αθλητή  η μεταφορά του να εμποδιστεί ή να καθυστερήσει από την κλειδωμένη πόρτα , αλλά και αυξημένες οι  πιθανότητες για ατύχημα που θα συμβεί από την χρήση ως μοναδικής εισόδου της Λ. Πεντέλης και την αναγκαστική διάβαση λεωφόρου με μεγάλη κίνηση.
Το πρόβλημα το δικό μας δεν είναι ασφαλώς να μετακινήσουμε την ευθύνη στην διοίκηση την συνεργασία με την οποία επιδιώκουμε, αλλά να βοηθήσουμε στην καλή και ασφαλή λειτουργία των αθλητικών χώρων.
Σας υποβάλλω υπογραφές πολιτών χρηστών των αθλητικών χώρων που στηρίζουν το αίτημα μας και ελπίζουμε στην κατανόηση σας.

         ο πρόεδρος 
Ν.Πανταζής









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.